И за билки

instalaciata.jpg

 

малка технологична линия още >>>  

Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
Категории
Устройства за дестилация За етерични масла Добавки Аксесоари
Дестилати слайдшоу

Добре дошли в единственият Интернет-магазин "Всичко за дестилацията, ректификацията и екстракцията". Тук ще намерите както малки домашни дестилатори на база тенджера под налягане от инокс, така и цели системи за малки пунктове за дестилация на билки и алкохол. Предлагам изцяло мои оригинални ректификационни колони за от 20 до 150 литрови съдове за изваряване (т.нар. кубове или казани). И изцяло моя си разработка хладници за дестилация. От кухненските системи поддържам по една бройка на склад. Но от по-едрите модели  не. Работя само по поръчка на клиента. С 50 процента авансово плащане. 

Важно! Повечето системи за дестилация и ректификация изискват подключване към леко течаща студена вода. Тъй като всеки клиент сам избира къде да разположи закупената от мен система - цената е БЕЗ включени маркучи за подсъединяване. Аз в ръководствата за ползване, придружаващи системите ми съм описал, но пак да обърна внимание! Използвайте само леки прозрачни 8мм медицински маркучи (шлаух). Така ще виждате как тече или дали тече водата. Защото ако притиснете изходящ маркуч, можете да предизвикате по-сериозен и извънгаранционен проблем. (Връщали са ми хладник с направо огънати навътре вътрешни стени от иноксова ламарина от налягането на водата в него заради прекъснат изходящ маркуч. Стените просто са се огънали преди някой от уплътнителите ми да избие). Освен това ТРЯБВА да ползвате леки 8мм. маркучи и защото ВОДАТА В МАРКУЧИТЕ ТЕЖИ! Имах 'клиент', който беше накачулил дебели градински маркучи по ректификационната ми колона. И се жалваше, че станала нестабилна. Извинявайте, но 3.14(числото пи) по диаметъра на маркуча по дължината му ви дава обема вода в него. А един кг. вода е само един литър. И се събира само в 30см. дълъг градински маркуч. А колоните ми са високи от 120 см нагоре. Просто мислете. Това не е телевизор да натиснете дистанционното и да седите и да гледате.   

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Нови технологични решения

kana_rekt_obshto_otgore.jpgРектификация и в кухнята

И се вижда как става. Повече от тук>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Все системи правени от мен

60 литров дестилатор
60 литров дестилатор


Друг 190 литров
Друг 190 литров


Само казана
Само казана


10 литров
10 литров


100-литров
100-литров


50 литрова за билки
50 литрова за билки


190 литров
190 литров


Колона с термометър
Колона с термометър


100 литрови
100 литрови