И за билки

instalaciata.jpg

 

малка технологична линия още >>>  

Какво предлагам?

     

И варка и преварка наведнъж

50l_bilki_2019_obshto_otgore.jpg

 

Най-многофункционалната, най-новата, най-енергоспестяващата и все НАЙ-системата ми засега. Подробности от тук

На Ваш казан

th-24164734502-356x1000.jpgКогато имате хубав меден казан, поръчайте от мен само колона за него. ПОВЕЧЕ>>>   

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

Малки и професионални

60l_dest_2022.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  Продължава тук>>>

а за още по-малки - вижте и тази ми статия>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

Мини спирт завод, както го наричат руснаците. 

650l.jpg

2 колонки вместо една.

30l_2col_2024.jpgВече си стана цяла линия. 30-литрови казанчета с две колони. Немска идея. Към цялата статия >>>

Автоматика и при дестилацията

meri2023.jpgАвтоматично следене и реакция на промяната на алкохолния градус по време на варката с помощта на оптрон и подходящ водач на спиртомера, прекалибриран за целта. Към текста >>>

Какво е Писториус?

000212.jpgТарелка или леща на Писториус

Има място и днес. Вижте сами >>>    

Само аксесоари

pistorius_me2.jpgДобавки, които все може да потрябват. Написал съм кога и за какво даже. А може и по ваша заявка, разбира се ... продължава>>>
Парогенератор с непрекъснато действие Печат
И малък и лек и вършещ работа.
Много често са ми се обаждали за парогенератор с непрекъснато действие. Но и не само 'водата свърши и трябва да чакаме да поизстине преди да отворим и долеем', но и ако може натискаш 'копчето' и като лъжите по битивитата и новите - всичко веднага те залива.
Да, правил съм парогенератори с вградени сензори за ниво, които сами си доливат вода. Но в момента на доливането температурата рязко пада и ... прекъсване на парата. 
Решението? Решението е както винаги сложно и скъпо. 
Затова аз създадох просто и работещо решение. Вярно, само за непромишлени, т.е. битови количества пара. Но аз основно и за този сегмент мисля - малкия бизнес и бита.
За какво говоря? В много от новите тип 'телешоп' и 'делимано' парочистачки, парни мопсове и т.н. 'пошибалки' вече няма резервоар за вода, който да се нагрява до кипене. А има някакъв масивен метален топуз, който се нагрява до висока температура и в него с помпичка за налягане (за да не върне назад парата) се впръсква по малко вода. За целите на рекламата топузът работи. Но работи минута-две и после започва да изхвърля гореща и после топла вода, защото не успява да натрупа необходимата енергия. Или, за да не става резил, автоматиката сама спира мопса и изчаква докато той се дозагреее отново. Което пак не е решение за повечето проблеми да дестилацията. 
Но трябва да призная, че идеята с топуза си е работеща. Отдавна се мъча да накарам един мой приятел да инвестираме и да направим по-голям такъв 'парен котел' по руски патент. (В смисъл не котел с тръби, а котел с впръскване върху нагрети повърхности). Само че 'оно, което си требе, то си е и нужно'. Т.е. трябва доработка. 
Също отдавна в моите системи за дестилация на билки аз правя парогенераторите си като се кипва вода с обем достатъчен за времето на една варка и после с доподгряване и доизсушаване вдигам парата до нужната по-висока от температурата на кипене температура.
Е, същото направих и сега. Т.е. на топуза от телешопите добавих парогенераторчето на съвременните модерни кафеварки. Т.е. от два индустриални парогенератора с прекъснато действие направих един с непрекъснато.
paro_nd_2021_1.jpg
Как се получи мисля, че ясно се вижда от снимката. Нарочно съм го снимал преди да е затворен в корпус, за да се вижда за какво иде реч. 
И така става дума за помпичка за налягане от кафемашини, впръскваща вода в нагретия 'топуз' на разните паро, подочистачки и изходящата пара или недоизпарена вода се подава на парогенераторчето за пара за кафемашините (подковата на снимката). Так вече е гарантирано, че няма как системката ми да изплюе и вода с парата независимо колко работи. Просто помпичката е изчислена (не от мен) да подава колкото ТРЯБВА вода. 
Аз специално съм подбрал най-оптималните по мощност и продукция елементи. Представете си, общата мощност на това парогенераторче е САМО 2100 вата само. (Колкото една духалка). Т.е. няма и да 'топи' разклонители.
Парогенераторчето е разкошно решение и за малки сауни и парни бани защото е и безшумно и 'тръгва' за няма и минута след включването му. Т.е. 'натискаш' и 'тръгва'! Направо като лъжите от телевизора!
Естествено, че е разкошно решение и за ефективни парови екстракции на малки по обем билки, за миене на съдове в кухнята, за непрекъснато овлажняване на вървящи по транспортна лента суровини като да речем чушки за червен пипер, тютюн, обеззаразяване на почва и т.н. Пак повтарям не в промишлени количества!
Който не ми вярва, ето по тизи линк  може да си свали и видео, показващо как си работи парогенераторчето.
И сега най-важното: мога да го изработя само за 150 лв. И да го затворя в корпус според Вашите потребности.
 

Най-новият ми СуперРеактор

4v1_2019_obshto1.jpgСпоред мен, засега и в света няма такова универсално решение за домашна употреба . С новото ми творение от Вас остават идеите. Експериментирайте! Инструментът ми Ви дава всякакви възможности.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл' 

Нови технологични решения

МикроРефлукс

 

2col_2020_1.jpg Изваряване и под налягане и микро-колонка от тук >>>

А какво дава 2колонното решение Вижте от тук >>> 

последни мои идеи

35l_2020_staklo_inox3.jpg 35-литров дестилатор, флор. съд, измерител и др. Подробно >>>

И пак оригинално

kana1.jpgВече и малките са като големите - с възможности >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Пак иновация!

za_led.jpg

Как да елиминираме студената вода? Ами с лед!

 За пръв път хладник за лед! Четете от тук >>>

 А за парогенератор с непрекъснато (истински) действие. Повече от тук >>>

За душата и живота

Вижте и проектът ми за над 60-годишните , за релакс на село, за душата, храната и т.н. Опитвам се да поддържам и страницата си в Гугъл А ако искате реално и сериозно да обсъдим проблем, да потърсим решение - това ми е мястото за дискусии. Имам и видеоканал в Rumble Там напр. можете да видите как работят мои парогенератори с непрекъснато действие

Налични на склад към април 2022г.

ot_sklad1.gif

За повече информация от тук  или от тук

Все системи правени от мен

60 литров дестилатор
60 литров дестилатор


10 литров
10 литров


Колона с термометър
Колона с термометър


Друг 190 литров
Друг 190 литров


190 литров
190 литров


50 литрова за билки
50 литрова за билки


Само казана
Само казана


100 литрови
100 литрови


100-литров
100-литров