И за билки

instalaciata.jpg

 

малка технологична линия още >>>  

Какво предлагам?

     

И варка и преварка наведнъж

50l_bilki_2019_obshto_otgore.jpg

 

Най-многофункционалната, най-новата, най-енергоспестяващата и все НАЙ-системата ми засега. Подробности от тук

На Ваш казан

th-24164734502-356x1000.jpgКогато имате хубав меден казан, поръчайте от мен само колона за него. ПОВЕЧЕ>>>   

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

Малки и професионални

60l_dest_2022.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  Продължава тук>>>

а за още по-малки - вижте и тази ми статия>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

Мини спирт завод, както го наричат руснаците. 

650l.jpg

2 колонки вместо една.

30l_2col_2024.jpgВече си стана цяла линия. 30-литрови казанчета с две колони. Немска идея. Към цялата статия >>>

Автоматика и при дестилацията

meri2023.jpgАвтоматично следене и реакция на промяната на алкохолния градус по време на варката с помощта на оптрон и подходящ водач на спиртомера, прекалибриран за целта. Към текста >>>

Какво е Писториус?

000212.jpgТарелка или леща на Писториус

Има място и днес. Вижте сами >>>    

Само аксесоари

pistorius_me2.jpgДобавки, които все може да потрябват. Написал съм кога и за какво даже. А може и по ваша заявка, разбира се ... продължава>>>
Парогенератор с непрекъснато действие Печат
И малък и лек и вършещ работа.
Много често са ми се обаждали за парогенератор с непрекъснато действие. Но и не само 'водата свърши и трябва да чакаме да поизстине преди да отворим и долеем', но и ако може натискаш 'копчето' и като лъжите по битивитата и новите - всичко веднага те залива.
Да, правил съм парогенератори с вградени сензори за ниво, които сами си доливат вода. Но в момента на доливането температурата рязко пада и ... прекъсване на парата. 
Решението? Решението е както винаги сложно и скъпо. 
Затова аз създадох просто и работещо решение. Вярно, само за непромишлени, т.е. битови количества пара. Но аз основно и за този сегмент мисля - малкия бизнес и бита.
За какво говоря? В много от новите тип 'телешоп' и 'делимано' парочистачки, парни мопсове и т.н. 'пошибалки' вече няма резервоар за вода, който да се нагрява до кипене. А има някакъв масивен метален топуз, който се нагрява до висока температура и в него с помпичка за налягане (за да не върне назад парата) се впръсква по малко вода. За целите на рекламата топузът работи. Но работи минута-две и после започва да изхвърля гореща и после топла вода, защото не успява да натрупа необходимата енергия. Или, за да не става резил, автоматиката сама спира мопса и изчаква докато той се дозагреее отново. Което пак не е решение за повечето проблеми да дестилацията. 
Но трябва да призная, че идеята с топуза си е работеща. Отдавна се мъча да накарам един мой приятел да инвестираме и да направим по-голям такъв 'парен котел' по руски патент. (В смисъл не котел с тръби, а котел с впръскване върху нагрети повърхности). Само че 'оно, което си требе, то си е и нужно'. Т.е. трябва доработка. 
Също отдавна в моите системи за дестилация на билки аз правя парогенераторите си като се кипва вода с обем достатъчен за времето на една варка и после с доподгряване и доизсушаване вдигам парата до нужната по-висока от температурата на кипене температура.
Е, същото направих и сега. Т.е. на топуза от телешопите добавих парогенераторчето на съвременните модерни кафеварки. Т.е. от два индустриални парогенератора с прекъснато действие направих един с непрекъснато.
paro_nd_2021_1.jpg
Как се получи мисля, че ясно се вижда от снимката. Нарочно съм го снимал преди да е затворен в корпус, за да се вижда за какво иде реч. 
И така става дума за помпичка за налягане от кафемашини, впръскваща вода в нагретия 'топуз' на разните паро, подочистачки и изходящата пара или недоизпарена вода се подава на парогенераторчето за пара за кафемашините (подковата на снимката). Так вече е гарантирано, че няма как системката ми да изплюе и вода с парата независимо колко работи. Просто помпичката е изчислена (не от мен) да подава колкото ТРЯБВА вода. 
Аз специално съм подбрал най-оптималните по мощност и продукция елементи. Представете си, общата мощност на това парогенераторче е САМО 2100 вата само. (Колкото една духалка). Т.е. няма и да 'топи' разклонители.
Парогенераторчето е разкошно решение и за малки сауни и парни бани защото е и безшумно и 'тръгва' за няма и минута след включването му. Т.е. 'натискаш' и 'тръгва'! Направо като лъжите от телевизора!
Естествено, че е разкошно решение и за ефективни парови екстракции на малки по обем билки, за миене на съдове в кухнята, за непрекъснато овлажняване на вървящи по транспортна лента суровини като да речем чушки за червен пипер, тютюн, обеззаразяване на почва и т.н. Пак повтарям не в промишлени количества!
Който не ми вярва, ето по тизи линк  може да си свали и видео, показващо как си работи парогенераторчето.
И сега най-важното: мога да го изработя само за 150 лв. И да го затворя в корпус според Вашите потребности.
 

Най-новият ми СуперРеактор

4v1_2019_obshto1.jpgСпоред мен, засега и в света няма такова универсално решение за домашна употреба . С новото ми творение от Вас остават идеите. Експериментирайте! Инструментът ми Ви дава всякакви възможности.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл' 

Нови технологични решения

МикроРефлукс

 

2col_2020_1.jpg Изваряване и под налягане и микро-колонка от тук >>>

А какво дава 2колонното решение Вижте от тук >>> 

последни мои идеи

35l_2020_staklo_inox3.jpg 35-литров дестилатор, флор. съд, измерител и др. Подробно >>>

И пак оригинално

kana1.jpgВече и малките са като големите - с възможности >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Пак иновация!

za_led.jpg

Как да елиминираме студената вода? Ами с лед!

 За пръв път хладник за лед! Четете от тук >>>

 А за парогенератор с непрекъснато (истински) действие. Повече от тук >>>

За душата и живота

Вижте и проектът ми за над 60-годишните , за релакс на село, за душата, храната и т.н. Опитвам се да поддържам и страницата си в Гугъл А ако искате реално и сериозно да обсъдим проблем, да потърсим решение - това ми е мястото за дискусии. Имам и видеоканал в Rumble Там напр. можете да видите как работят мои парогенератори с непрекъснато действие

Налични на склад към април 2022г.

ot_sklad1.gif

За повече информация от тук  или от тук

Все системи правени от мен

Само казана
Само казана


100 литрови
100 литрови


10 литров
10 литров


50 литрова за билки
50 литрова за билки


60 литров дестилатор
60 литров дестилатор


Друг 190 литров
Друг 190 литров


190 литров
190 литров


Колона с термометър
Колона с термометър


100-литров
100-литров