И за билки

instalaciata.jpg

 

малка технологична линия още >>>  

Какво предлагам?

     

И варка и преварка наведнъж

50l_bilki_2019_obshto_otgore.jpg

 

Най-многофункционалната, най-новата, най-енергоспестяващата и все НАЙ-системата ми засега. Подробности от тук

На Ваш казан

th-24164734502-356x1000.jpgКогато имате хубав меден казан, поръчайте от мен само колона за него. ПОВЕЧЕ>>>   

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

Малки и професионални

60l_dest_2022.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  Продължава тук>>>

а за още по-малки - вижте и тази ми статия>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

Мини спирт завод, както го наричат руснаците. 

650l.jpg

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>

Автоматика и при дестилацията

meri2023.jpgАвтоматично следене и реакция на промяната на алкохолния градус по време на варката с помощта на оптрон и подходящ водач на спиртомера, прекалибриран за целта. Към текста >>>

Какво е Писториус?

000212.jpgТарелка или леща на Писториус

Има място и днес. Вижте сами >>>    

Само аксесоари

pistorius_me2.jpgДобавки, които все може да потрябват. Написал съм кога и за какво даже. А може и по ваша заявка, разбира се ... продължава>>>
Идеята 2 колони Печат
unnamed.jpg
Колкото и да ви се струва невероятно, все пак не руснаците и не американците са водещите в идеите за системи за добив на алкохол. Водещи са немците. Нищо, че в Германия е забранено да си вариш ракия (по немски шнапс) у дома.
Аз следя внимателно и постоянно и американците и руснаците и немците и затова смятам, че съм прав в оценката си. Пък и вижте сами снимката в ляво. Апропо, има ред руснаци (особено руски евреи), изселили се в Австралия и затова и от там е добре да се следят вече интересни идеи в отрасъла. 
Затова смятам за нормално, че още преди две години забелязах у немците конструкции които вместо една ректификационна колона, работят на база две свързани колони. (Отново вижте снимката в ляво за да говорим за едно и също нещо). 
И понеже за моите мини спирт-заводи, аз отдавна правя системи с две колони, веднага оцених идеята и разбрах за какви технологични решения става дума.
В ляво снимката е  на професионална (мнооогооо скъпа) неголяма за българските мащаби (100 литра) такава немска система за да не бъда голословен. Всичко тук е премислено. Например, обърнете внимание как до всеки наблюдателен люк в колоните има и термометър (белите точки, ако не се разбира). Аз винаги тези които ми искат колони с 'прозорчета' ги питам 'а ти знаеш ли какво да гледаш и какво най-паче да правиш като гледаш или искаш да си пред битиви все едно' (т.е. да стоиш зомбиран).?
Т.е. тук виждаш  и температурата, и виждаш какво става вътре, и ако знаеш какво да правиш - реагираш. Ако не знаеш - се хвалиш колко модерна и скъпа германска система имаш пред другите от мафията. Само че вижте и че немската система е за нагряване с дърва, т.е. няма терморегулатори, които правят излишни всичките тези накачулени термометри.
Както и да е, после започнах търсенето както трябва (разбирам и от информационни технологии) и се натъкнах и на някаква по-домашна система с две колони. (Снимката в дясно)
1still.jpg
 
Това вече ми беше достатъчно да започна работа. 
И понеже сега е зима и тук в София имам само едно 30-литрово на база съд от 'Лидъл' казанче, си направих двуколонна система за него. 
2col_2020_1.jpg
Една варка само, но вече твърдя, че ВЪРШИ РАБОТА! Даже може и с маалки доработки само и до мини-спирт добивна система да се доведе.
Какви са предимствата пред пълната ректификационна колона? Ами сами виждате, че височината е доста по-малка. И колкото и да е невероятно, тук имате двойно а не еднократно връщане назад на вредните фракции. Как изглежда моята лична системка от две колони се вижда от снимката (втората снимка в ляво). Който разбира би трябвало да усети, че е доста по-пипната от снимката в дясно. 
Но чак такива като немците сложни системи аз нямам намерение да правя (излишно е оскъпено при тях мисля). Иначе считам, че за 50, 100 и до 200-литрови системи мога да правя и аз двуколонни решения. Най-вече от инкос, защото са по-леки и по-чисти. Е, мога и от мед (по-скъпи естествено и по-тежки още по-естествено). И при медните затова и задължително и укрепване трябва вече. Нямам още цени за такива по-мощни двуколонни решения. Защото отново искам да съм най-добрия в съотношението цена/вършещо работа. Е, ще е по-скъпо от досегашните ми ректификационни колони, но, обещавам не с много. Абе все ще се разберем. Стига да сте сериозни. 
 

Най-новият ми СуперРеактор

4v1_2019_obshto1.jpgСпоред мен, засега и в света няма такова универсално решение за домашна употреба . С новото ми творение от Вас остават идеите. Експериментирайте! Инструментът ми Ви дава всякакви възможности.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл' 

Нови технологични решения

МикроРефлукс

 

2col_2020_1.jpg Изваряване и под налягане и микро-колонка от тук >>>

А какво дава 2колонното решение Вижте от тук >>> 

последни мои идеи

35l_2020_staklo_inox3.jpg 35-литров дестилатор, флор. съд, измерител и др. Подробно >>>

И пак оригинално

kana1.jpg За бързаците: 2 кВт, стъклена кана, преработена за дестилирана и/или флорална вода >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Пак иновация!

za_led.jpg

Как да елиминираме студената вода? Ами с лед!

 За пръв път хладник за лед! Четете от тук >>>

 А за парогенератор с непрекъснато (истински) действие. Повече от тук >>>

За душата и живота

Вижте и проектът ми за над 60-годишните , за релакса на село, за душата, храната и т.н.

Налични на склад към април 2022г.

ot_sklad1.gif

За повече информация от тук  или от тук

Все системи правени от мен

Колона с термометър
Колона с термометър


Друг 190 литров
Друг 190 литров


10 литров
10 литров


100 литрови
100 литрови


50 литрова за билки
50 литрова за билки


190 литров
190 литров


60 литров дестилатор
60 литров дестилатор


Само казана
Само казана


100-литров
100-литров