И за билки

instalaciata.jpg

 

малка технологична линия още >>>  

Какво предлагам?

     

И варка и преварка наведнъж

50l_bilki_2019_obshto_otgore.jpg

 

Най-многофункционалната, най-новата, най-енергоспестяващата и все НАЙ-системата ми засега. Подробности от тук

На Ваш казан

th-24164734502-356x1000.jpgКогато имате хубав меден казан, поръчайте от мен само колона за него. ПОВЕЧЕ>>>   

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

Малки и професионални

60l_dest_2022.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  Продължава тук>>>

а за още по-малки - вижте и тази ми статия>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

Мини спирт завод, както го наричат руснаците. 

650l.jpg

2 колонки вместо една.

30l_2col_2024.jpgВече си стана цяла линия. 30-литрови казанчета с две колони. Немска идея. Към цялата статия >>>

Автоматика и при дестилацията

meri2023.jpgАвтоматично следене и реакция на промяната на алкохолния градус по време на варката с помощта на оптрон и подходящ водач на спиртомера, прекалибриран за целта. Към текста >>>

Какво е Писториус?

000212.jpgТарелка или леща на Писториус

Има място и днес. Вижте сами >>>    

Само аксесоари

pistorius_me2.jpgДобавки, които все може да потрябват. Написал съм кога и за какво даже. А може и по ваша заявка, разбира се ... продължава>>>
Идеята 2 колони Печат
unnamed.jpg
Колкото и да ви се струва невероятно, все пак не руснаците и не американците са водещите в идеите за системи за добив на алкохол. Водещи са немците. Нищо, че в Германия е забранено да си вариш ракия (по немски шнапс) у дома.
Аз следя внимателно и постоянно и американците и руснаците и немците и затова смятам, че съм прав в оценката си. Пък и вижте сами снимката в ляво. Апропо, има ред руснаци (особено руски евреи), изселили се в Австралия и затова и от там е добре да се следят вече интересни идеи в отрасъла. 
Затова смятам за нормално, че още преди две години забелязах у немците конструкции които вместо една ректификационна колона, работят на база две свързани колони. (Отново вижте снимката в ляво за да говорим за едно и също нещо). 
И понеже за моите мини спирт-заводи, аз отдавна правя системи с две колони, веднага оцених идеята и разбрах за какви технологични решения става дума.
В ляво снимката е  на професионална (мнооогооо скъпа) неголяма за българските мащаби (100 литра) такава немска система за да не бъда голословен. Всичко тук е премислено. Например, обърнете внимание как до всеки наблюдателен люк в колоните има и термометър (белите точки, ако не се разбира). Аз винаги тези които ми искат колони с 'прозорчета' ги питам 'а ти знаеш ли какво да гледаш и какво най-паче да правиш като гледаш или искаш да си пред битиви все едно' (т.е. да стоиш зомбиран)?
Т.е. тук виждаш  и температурата, и виждаш какво става вътре, и ако знаеш какво да правиш - реагираш. Ако не знаеш - се хвалиш колко модерна и скъпа германска система имаш пред другите от мафията. Само че вижте и че немската система е за нагряване с дърва, т.е. няма терморегулатори, които правят излишни всичките тези накачулени термометри.
Както и да е, после започнах 
2col_2020_1.jpg
търсенето както трябва (разбирам и от информационни технологии) и се натъкнах и на някаква по-домашна система с две колони. (Снимката в дясно)
1still.jpg
 
Това вече ми беше достатъчно да започна работа. 
И понеже беше е зим
а и тук в София имах само едно 30-литрово иноксово казанче, си направих двуколонна система за него. 
Една варка само, но вече твърдя, че ВЪРШИ РАБОТА! Даже може и с маалки доработки само и до мини-спирт добивна система да се доведе.
Какви са предимствата пред пълната ректификационна колона? Ами сами виждате, че височината е доста по-малка. И с по-малък обем колонки, т.е. са се утепали за системки под 50л. И колкото и да е невероятно, тук имате двойно а не еднократно връщане назад на вредните фракции. Как изглежда моята лична системка от две колони се вижда от снимката (втората снимка в ляво). Който разбира би трябвало да усети, че е доста по-пипната от снимката в дясно. 
Но чак такива като немците сложни системи аз нямам намерение да правя (излишно е оскъпено при тях мисля). Иначе считам, че може и за 50, 100 и до 200-литрови системи  да правя и аз двуколонни решения. (Ако нямате височина - това е добро решение). Най-вече от инкос, защото са по-леки и по-чисти. Е, мога и от мед (по-скъпи естествено и по-тежки още по-естествено). И при медните затова и задължително и укрепване трябва вече. 
30l_2col_2024.jpg
Нямам още цени за такива по-мощни двуколонни решения. Защото отново искам да съм най-добрия в съотношението цена/вършещо работа. Е, ще е по-скъпо от досегашните ми ректификационни колони, но, обещавам не с много.
30l_gyum_2_nagrev_2kol.jpg
 Абе все ще се разберем. Стига да сте сериозни.  За любителите 'да видят' прилагам и две снимки на вече направени за мои клиенти такива с-ми. (Последните две снимки в ляво и дясно).
 

Най-новият ми СуперРеактор

4v1_2019_obshto1.jpgСпоред мен, засега и в света няма такова универсално решение за домашна употреба . С новото ми творение от Вас остават идеите. Експериментирайте! Инструментът ми Ви дава всякакви възможности.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл' 

Нови технологични решения

МикроРефлукс

 

2col_2020_1.jpg Изваряване и под налягане и микро-колонка от тук >>>

А какво дава 2колонното решение Вижте от тук >>> 

последни мои идеи

35l_2020_staklo_inox3.jpg 35-литров дестилатор, флор. съд, измерител и др. Подробно >>>

И пак оригинално

kana1.jpgВече и малките са като големите - с възможности >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Пак иновация!

za_led.jpg

Как да елиминираме студената вода? Ами с лед!

 За пръв път хладник за лед! Четете от тук >>>

 А за парогенератор с непрекъснато (истински) действие. Повече от тук >>>

За душата и живота

Вижте и проектът ми за над 60-годишните , за релакс на село, за душата, храната и т.н. Опитвам се да поддържам и страницата си в Гугъл А ако искате реално и сериозно да обсъдим проблем, да потърсим решение - това ми е мястото за дискусии. Имам и видеоканал в Rumble Там напр. можете да видите как работят мои парогенератори с непрекъснато действие

Налични на склад към април 2022г.

ot_sklad1.gif

За повече информация от тук  или от тук

Все системи правени от мен

50 литрова за билки
50 литрова за билки


100 литрови
100 литрови


Колона с термометър
Колона с термометър


190 литров
190 литров


60 литров дестилатор
60 литров дестилатор


Друг 190 литров
Друг 190 литров


100-литров
100-литров


10 литров
10 литров


Само казана
Само казана