И за билки

instalaciata.jpg

 

малка технологична линия още >>>  

Какво предлагам?

     

И варка и преварка наведнъж

50l_bilki_2019_obshto_otgore.jpg

 

Най-многофункционалната, най-новата, най-енергоспестяващата и все НАЙ-системата ми засега. Подробности от тук

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
Най-универсалния куб за дестилация за сега Печат
Наскоро видях едно, според мене много ценно техническо решение като че ли от украинци и естествено че веднага и от руснаци да се предлага на пазарите им.
Става дума за система, която реализира и нормално изваряване за добив на дестилат било като дестилатор, било и като ректификационна колона и в същото време прави и все едно втора варка на дестилата и едва тогава го извежда навън.
dvoen.gif
Такава системка е много полезна не само с това, че вари и преварява, но и с това, че пести енергия.
Изобщо идеята веднага ме грабна с ползите си.
Повече за идеята хората са направили и видео и са го изложили в Ютъб. Ето го и линка.
Както се вижда, основното в системата им е, че монтират две колони, но и два независими кондензора (хладника). Освен това вътре в основния съд (казана), близо до капака са монтирали доста по-малък съд, в който се налива малко вода. Тяхната системка е малка по обем. При 15-20 литраа общ обем на казана пишат, че вътрешния им съд е 2 литра. Българите като чуят 20 литра и не го броят за казан, затова аз реализирах идеята на база 50-литрова моя система.
Аз отдавна съм предлагал на клиент второ съдче вътре в казана близо до капака с цел овкусявания на питието.
50l_bilki_2019_obshto_otgore.jpg
От няколко години предлагам и моя си система за добив на етерични масла на база две колони (кохобационна и дестилационна), но с един хладник, но затова пък с кран за регулиране дебита на парите през двете колони.
Така че със съвсем малка доработка на 50-литровата ми система за добив на етерични масла вече направих и съм готов да предлагам и на клиенти и система с двойно изваряване като тази на украинци и руснаци. Даже моята система, пак да повторя е по-функционална и на практика съвсем универсална, защото с нея могат и билки да се изваряват и алкохол с двойна преварка да се получава.
Както се вижда от снимката аз под капака, под кохобационната колона монтирам един голям иноксов чайник. 
50l_2019_dvoen.jpg
По тип избирам много широк, но не висок, както се вижда на отделната снимка. Също два литра. Чайникът се монтира лесно с просто промушване на двете му шпилки в отворите на капака и отгоре се завиват перчатите гайки до положение уплътнителят на чайника да опре под кохобационната колона. Това е! 
chainik.jpg
Когато няма да се ползва системата за двойно изваряване се развиват отново перчатите гайки, маха се чайника и отворите за него по капака се запушват с обикновени неръждаеми болтове с гайки и силиконови уплътнители. И системата е отново с кохобационна и дестилационна колона и за билки.
Чучурът на чайника така е предвидено окачването му вътре, че да влезе в щуцера на капака отстрани. През този щуцер първо се налива половин литър вода и после в чуцера се монтира изходът от втория (отделен и за дестилационната колона) хладник. Така парите от доло от основния съд вече при монтиран чайник няма да отиват в кохобационната колона а само в дестилационната и през нейния си хладник дестилатът ще се стича в чайника. Едва когато вече по-късно успее да се нагрее добре и чайника (широко дъно и горе при по-високата температура под капака), тогава разреденият от водата първичен дестилат от дестилационната колона ще тръгне отново, но вече САМо през кохобационната колона. Която пък си има горе дефлегматор. И така през основния хладник, свързан за тройника горе ще тръгне дестилатът от все едно втората преварка. И тъй като системата е снабдена с терморегулатор и отделно и с втори термометър няма как изобщо да влязат вредни съставки ако се спазва технологията. 
Пак повтарям: от тази ми система, по-универсален и с повече възможности дестилатор няма.
 

Най-новият ми СуперРеактор

4v1_2019_obshto1.jpgСпоред мен, засега и в света няма такова универсално решение за домашна употреба . С новото ми творение от Вас остават идеите. Експериментирайте! Инструментът ми Ви дава всякакви възможности.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Нови технологични решения

kana_rekt_obshto_otgore.jpgРектификация и в кухнята

И се вижда как става. Повече от тук>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

За душата и живота

Вижте и проектът ми за над 60-годишните , за релакса на село, за душата, храната и т.н.

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Все системи правени от мен

Само казана
Само казана


100 литрови
100 литрови


50 литрова за билки
50 литрова за билки


Колона с термометър
Колона с термометър


60 литров дестилатор
60 литров дестилатор


100-литров
100-литров


Друг 190 литров
Друг 190 литров


10 литров
10 литров


190 литров
190 литров