Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Процесът

alco2.jpg

Цялата истина за дестилацията на алкохол е събрана в тази диаграма. Още ...>>>

Как се прави уиски? Печат
Aлкохолните написки са продукт на ферментация на захаросъдържащи плодове или зърнени храни. В първият случай говорим за вина, а във втория,за бира. Това са първични алкохоли. След дестилация се получават високоградусови напитки,като в първия случай се получава бренди ,а от дестилацията на бира – уиски. Смята се,че келтските жреци са направили първото уиски след дестилация на бира. Според технологията и съдържанието на зърнената храна във ферментатора, разделяме уискито на шотландско, ирланско, канадско и северо-американско.
Зърнените храни се състоят от около 60% нишесте, което е вид захар и служи за храна на зародиша. Поради своята структура, нишестето е неразтворимо и не може да се подложи на ферментация.
При подходящи условия, зърното започва да покълва, като образува ензими на амилазата – вещества, които разграждат нишестето на прости захари. 
Покълналото зърно се нарича малц. След това, от присъствието на дрождите на маята, ферментацията протича както при всички захари. Получава се бира с алкохолно съдържание от 5 до 12%. Т.нар. жива бира. След дестилация, полученият алкохол, съдържащ и странични продукти на процеса, които дават част от вкуса и аромата на напитката, е това, което сме свикнали че се казва  уиски.
Когато,то е направено само от покълнали зърна, говорим за малцово уиски. Другият начин е да използваме само 20% малц ( обикновенно ечемичен) и останалото да е смес от други зърна. Ензимите от ечемиченият малц са достатъчни да озахарят и останалите зърна.
За да получи истински вкус и аромат, уискито трябва да отлежи минимум 3 години в дъбови бурета,направени от американски бял дъб. Вътрешноста на буретата се обгаря с жар,което придава цвета и вкуса на уискито. А от нас можете да си закупите есенции, които придават необходимият вкус на уискито, което сами сте си произвели с нашите инсталации.
Шотландското уиски се дестилира два пъти. След покълването на зърната, малца се изсушава на торф. Той придава характерния аромат на шотланското уиски.
Ирландското уиски е тройно дестилирано и процеса на малцоване е друг. Част от малца се изсушава в пещи и се смесва с останалото зърно преди смилане. Това дава лекотата на ирланското уиски и липсата на “опушен” вкус.
Североамерикото уиски е направено от каша, която е смес от царевица, ръж, пшеница, ечемик и други зърнени храни в различни пропорции и получения дестилат е състарен в дървени бурета.
 
< ПредишенДжибрите   Водка от ечемикСледващ >

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Как да почиваме?

55+.png
за такива като мен - улегнали, но все още мераклии 

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg