Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Процесът

alco2.jpg

Цялата истина за дестилацията на алкохол е събрана в тази диаграма. Още ...>>>

Още по-функционален хладник Печат
След вече почти 10 години мои иновации в областта на системите за дестилация, ректификация и т.н. отново моя идея за още по-функционален хладник.
Вижда се, че за малките домашни дестилатори аз съм се сетил и преработвам иноксови термоси за хладници.
termos_otvoren_zapoen1.jpg
В същото време (както повечето метални хладници) за по-големи обеми на казана правя хладници тип прав (тръба в тръба). 
Но един ден, докато обяснявах на един клиент защо се слага напълнител и дали е по-добре напълнителят да е от медни тънки проводници намотани на мрежа или от иноксови гъби, ми хрумна и новата ми иновация: да обединя двете си концепции за хладник в един по-усъвършенстван и по-функционален.
termos_zatvoren_zapoen1.jpg
В какво се състои иновацията ми?
По-същество иноксовите термоси са съд в съд между които би следвало да има вакуум за термоизолация. И аз така преработвам иноксовия термос, че вместо вакуум, между двата съда да циркулира охлаждащата парите вода. Така по-същество се получава пак прав тип хладник (тръба в тръба).
Е, когато в долната част на един прав хладник монтирам един иноксов преработен термос, аз по-същество от два прави хладника правя един по-мощен.
Само че!
В този, по-мощния хладник в края му от където изтича дестилата (ракията или там флоралната вода) вече имате широко пространство, полузатворено и на пътя на изтичащия дестилат, в което можете да поставяте и да изваждате свободно различни добавки, с които да получавате още функции.
Така, ако там поставите облак медна мрежа ще получите много по-ефективно въздействие на медта върху алкохола. А ако там поставите някой от моите биоактивни филтри - бъдете сигурни, че винаги ще получавате абсолютно чист дестилат. Е, може и не чак биоактивен филтър. Може и само една от съставките на моя биоактивен филтър. Я активен въглен, я зеолит или пък марлена торбичка с някаква билка, корен или да речем трески от черничево дърво.
new_hladnik_2018.jpg

new_kon_hlad_4_trabi.jpg
Все неща, които няма как да пъхнете в класическия прав хладник, защото просто няма място и/или ще го запушите. Е, можете отвън на чучура да сложите торбичка с нещо, но не е все едно дали отвън вече само готовия дестилат капе в да речем активен въглен или вътре и парите и дестилата минават през филтъра. 
Ето затова се получава по-функционален и по-ефективен от потребителска гледна точка хладник.
Иначе останалото е лесно. Тъй като всеки хладник си се смята според обема на казана (количеството топлинна енергия по-точно), то аз правя новия си тип хладник от
 един термос и вече нататък по-дълга или по къса вътрешна тръба. Ако не достига мощност, вместо една тръба вътре слагам няколко както се вижда на снимката със синия термос. Така се правят мощните топлообменници и парни котли например.
Как изглежда отворен вече преработен термос се вижда на снимките в ляво. А как изглежда вече готов хладник на база термоса и готов по-мощен такъв хладник вече монтиран към колона се вижда на двете снимки в дясно. При това разликата между стойността на обикновен прав хладник и такъв хладник при мен не надвишава 20%. На конкуренцията, която одма ще тръгне да ме копира (както стана да речем с идеята ми с кафеварките и т.н.), казвам поне да имат доблестта да дават един линк към тази ми статия, за да става по-ясно на клиента им кое защо и как е.

 

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Как да почиваме?

55+.png
за такива като мен - улегнали, но все още мераклии 

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg