Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
Още по-функционален хладник Печат
След вече почти 10 години мои иновации в областта на системите за дестилация, ректификация и т.н. отново моя идея за още по-функционален хладник.
Вижда се, че за малките домашни дестилатори аз съм се сетил и преработвам иноксови термоси за хладници.
termos_otvoren_zapoen1.jpg
В същото време (както повечето метални хладници) за по-големи обеми на казана правя хладници тип прав (тръба в тръба). 
Но един ден, докато обяснявах на един клиент защо се слага напълнител и дали е по-добре напълнителят да е от медни тънки проводници намотани на мрежа или от иноксови гъби, ми хрумна и новата ми иновация: да обединя двете си концепции за хладник в един по-усъвършенстван и по-функционален.
termos_zatvoren_zapoen1.jpg
В какво се състои иновацията ми?
По-същество иноксовите термоси са съд в съд между които би следвало да има вакуум за термоизолация. И аз така преработвам иноксовия термос, че вместо вакуум, между двата съда да циркулира охлаждащата парите вода. Така по-същество се получава пак прав тип хладник (тръба в тръба).
Е, когато в долната част на един прав хладник монтирам един иноксов преработен термос, аз по-същество от два прави хладника правя един по-мощен.
Само че!
В този, по-мощния хладник в края му от където изтича дестилата (ракията или там флоралната вода) вече имате широко пространство, полузатворено и на пътя на изтичащия дестилат, в което можете да поставяте и да изваждате свободно различни добавки, с които да получавате още функции.
Така, ако там поставите облак медна мрежа ще получите много по-ефективно въздействие на медта върху алкохола. А ако там поставите някой от моите биоактивни филтри - бъдете сигурни, че винаги ще получавате абсолютно чист дестилат. Е, може и не чак биоактивен филтър. Може и само една от съставките на моя биоактивен филтър. Я активен въглен, я зеолит или пък марлена торбичка с някаква билка, корен или да речем трески от черничево дърво.
new_hladnik_2018.jpg

new_kon_hlad_4_trabi.jpg
Все неща, които няма как да пъхнете в класическия прав хладник, защото просто няма място и/или ще го запушите. Е, можете отвън на чучура да сложите торбичка с нещо, но не е все едно дали отвън вече само готовия дестилат капе в да речем активен въглен или вътре и парите и дестилата минават през филтъра. 
Ето затова се получава по-функционален и по-ефективен от потребителска гледна точка хладник.
Иначе останалото е лесно. Тъй като всеки хладник си се смята според обема на казана (количеството топлинна енергия по-точно), то аз правя новия си тип хладник от
 един термос и вече нататък по-дълга или по къса вътрешна тръба. Ако не достига мощност, вместо една тръба вътре слагам няколко както се вижда на снимката със синия термос. Така се правят мощните топлообменници и парни котли например.
Как изглежда отворен вече преработен термос се вижда на снимките в ляво. А как изглежда вече готов хладник на база термоса и готов по-мощен такъв хладник вече монтиран към колона се вижда на двете снимки в дясно. При това разликата между стойността на обикновен прав хладник и такъв хладник при мен не надвишава 20%. На конкуренцията, която одма ще тръгне да ме копира (както стана да речем с идеята ми с кафеварките и т.н.), казвам поне да имат доблестта да дават един линк към тази ми статия, за да става по-ясно на клиента им кое защо и как е.

 

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Нови технологични решения

kana_rekt_obshto_otgore.jpgРектификация и в кухнята

И се вижда как става. Повече от тук>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Все системи правени от мен

60 литров дестилатор
60 литров дестилатор


Само казана
Само казана


Друг 190 литров
Друг 190 литров


100 литрови
100 литрови


10 литров
10 литров


50 литрова за билки
50 литрова за билки


190 литров
190 литров


100-литров
100-литров


Колона с термометър
Колона с термометър