И за билки

instalaciata.jpg

 

малка технологична линия още >>>  

Какво предлагам?

     

И варка и преварка наведнъж

50l_bilki_2019_obshto_otgore.jpg

 

Най-многофункционалната, най-новата, най-енергоспестяващата и все НАЙ-системата ми засега. Подробности от тук

На Ваш казан

th-24164734502-356x1000.jpgКогато имате хубав меден казан, поръчайте от мен само колона за него. ПОВЕЧЕ>>>   

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

Мини спирт завод, както го наричат руснаците. 

650l.jpg

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>

Какво е Писториус?

000212.jpgТарелка или леща на Писториус

Има място и днес. Вижте сами >>>    

Само аксесоари

pistorius_me2.jpgДобавки, които все може да потрябват. Написал съм кога и за какво даже. А може и по ваша заявка, разбира се ... продължава>>>
Направи си сам Печат

Днес се произвеждат уреди за какво ли не. И благодарение на китайците не са и скъпи чак толкова. Е, не говоря за пошибалките тип топ-шоп. Технологиите напреднаха а малко хора се сещат да се възползват от този напредък и за целите на дестилацията. 

В този раздел аз нямам намерение да ви обяснявам как циганите изчукват мед, как запояват с 'ъйвътъ' и как после искат цени равни на 10 лв. за литър. 

tend1.jpgИмам далеч по-елегантни начини вече да си решите проблема.

Ето за пример как бързо и лесно аз си направих качествен дестилатор без да запоявам, режа и даже без да завия една гайка:

sil.pngИ така има много по размери и вид иноксови тенджери. Има и много на цвят и форми силиконови форми за печене на кексове и други сладки. За нашия случай ни трябва тенджера за спагети. Така казват на това чудо на снимката. Трябва ни и ето такава силиконова форма за кекс като на снимката в дясно.

И така, вземаме една такава форма от 'Лидъл' когато са изостанали и са поне с лепенка -30% и я обръщаме наопаки. evt_destil_kosh.jpgПосле я надяваме на съда, в който иначе трябва да стоят спагетите, след като сме сложили билките в него. Формата е леко разтеглива и с малко разтягане пасва, че даже и стяга хубаво по ръба на съда. Трябва да получите каквото аз съм получил и показал на снимката в ляво. От стара ама качествена (силиконова) плувна шапка изрязвате една широка около 2 см. лента от долната част на шапката. където е по-дебела. Надявате получения ластик накрая до ръба на съда за спагетите. Това ще ни е уплътнителния пръстен, който после ще затвори целия съд за да няма изтичане на пари освен от определеното за целта място.evt_destil_comb.jpg

Поставяте съда с билката и силиконовия му капак в тенджерата. Обърнатия ръб на формата за кекса пасва идеално и затваря добре тенджерата. Когато всичко е поставено добре, смъквате лентата от плувната шапка, така че да обхване едновременно и външната тенджера и формата за кекс. Трябва да получите каквото се вижда на снимката в дясно. Както виждате даже алембикова форма на капака си имате като професионален дестилатор. Забравих да спомена, че преди да пъхнете единия съд в другия не бива да забравяте да налеете вода до дъното на съда за спагетите. Проектантите на съда са оставили толкова място, че водата стига за една варка и на билки на пара.

Сега остава хладника. Е, аз правя хладници. Има и готови стъклени хладници. А за който си има много място си има и голям леген със студена вода и навъртян в него маркуч. Все пак професионалното е хладникът да си е хладник както аз съм показал на снимката. Тук ноу-хауто ми е в капачката на формата за кекс, която редуцира сравнително големия отвор до отвор като за маркуче или стъклена тръбичка.

evt_destil_cyal.jpgТайната се крие в шишетата за бебета, в които майките слагат кърмата или млякото. Питайте жените и ще ви кажат, че има едни широки биберони, които отдавна и те са от качествен силикон. Е, този, най-широкия биберон вземете, наденете в отвора на формата за кекс и срежете отгоре 'цицката'. Готово! Чиста и сигурна връзка, защото силикона от температурата се стяга.

Накрая трябва да получите ето такава една и красива и вършеща работа системка като на последната снимка тук в ляво. Мисля, че на снимката се вижда как ластикът от плувната шапка е обхванал и ръба на външната тенджера.

Както виждате без даже отвертка.

Е, аз съм изрязал дъното на тенджерата и съм монтирал там иноксов двукиловатов нагревател от пералня и съм сложил всичко на крачка за да ми е независим от кухнята уреда, но това вече не са дейности, които трябват за да е реализирана основната функция на уреда - качествен дестилатор за парова дестилация.

ВНИМАНИЕ! ЗНАМ, ЧЕ МНОГО ХОРА МИ КОПИРАТ ИДЕИТЕ. МНОГО МОЛЯ ДА УВАЖАВАТЕ ТРУДА МИ И ПОНЕ ДА ЦИТИРАТЕ, ЧЕ ТОВА Е ИЗЦЯЛО МОЯ!!! ИДЕЯ! Който не желае да си играе сам такова нещо мога да му предложа на цена от 80 лв.

 

Най-новият ми СуперРеактор

4v1_2019_obshto1.jpgСпоред мен, засега и в света няма такова универсално решение за домашна употреба . С новото ми творение от Вас остават идеите. Експериментирайте! Инструментът ми Ви дава всякакви възможности.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл' 

Нови технологични решения

МикроРефлукс

 

2col_2020_1.jpg Изваряване и под налягане и микро-колонка от тук >>>

А какво дава 2колонното решение Вижте от тук >>> 

последни мои идеи

35l_2020_staklo_inox3.jpg 35-литров дестилатор, флор. съд, измерител и др. Подробно >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Пак иновация!

za_led.jpg

Как да елиминираме студената вода? Ами с лед!

 За пръв път хладник за лед! Четете от тук >>>

 А за парогенератор с непрекъснато (истински) действие. Повече от тук >>>

За душата и живота

Вижте и проектът ми за над 60-годишните , за релакса на село, за душата, храната и т.н.

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Все системи правени от мен

100-литров
100-литров


Колона с термометър
Колона с термометър


190 литров
190 литров


60 литров дестилатор
60 литров дестилатор


100 литрови
100 литрови


Друг 190 литров
Друг 190 литров


10 литров
10 литров


50 литрова за билки
50 литрова за билки


Само казана
Само казана