Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
Направи си сам Печат

Днес се произвеждат уреди за какво ли не. И благодарение на китайците не са и скъпи чак толкова. Е, не говоря за пошибалките тип топ-шоп. Технологиите напреднаха а малко хора се сещат да се възползват от този напредък и за целите на дестилацията. 

В този раздел аз нямам намерение да ви обяснявам как циганите изчукват мед, как запояват с 'ъйвътъ' и как после искат цени равни на 10 лв. за литър. 

tend1.jpgИмам далеч по-елегантни начини вече да си решите проблема.

Ето за пример как бързо и лесно аз си направих качествен дестилатор без да запоявам, режа и даже без да завия една гайка:

sil.pngИ така има много по размери и вид иноксови тенджери. Има и много на цвят и форми силиконови форми за печене на кексове и други сладки. За нашия случай ни трябва тенджера за спагети. Така казват на това чудо на снимката. Трябва ни и ето такава силиконова форма за кекс като на снимката в дясно.

И така, вземаме една такава форма от 'Лидъл' когато са изостанали и са поне с лепенка -30% и я обръщаме наопаки. evt_destil_kosh.jpgПосле я надяваме на съда, в който иначе трябва да стоят спагетите, след като сме сложили билките в него. Формата е леко разтеглива и с малко разтягане пасва, че даже и стяга хубаво по ръба на съда. Трябва да получите каквото аз съм получил и показал на снимката в ляво. От стара ама качествена (силиконова) плувна шапка изрязвате една широка около 2 см. лента от долната част на шапката. където е по-дебела. Надявате получения ластик накрая до ръба на съда за спагетите. Това ще ни е уплътнителния пръстен, който после ще затвори целия съд за да няма изтичане на пари освен от определеното за целта място.evt_destil_comb.jpg

Поставяте съда с билката и силиконовия му капак в тенджерата. Обърнатия ръб на формата за кекса пасва идеално и затваря добре тенджерата. Когато всичко е поставено добре, смъквате лентата от плувната шапка, така че да обхване едновременно и външната тенджера и формата за кекс. Трябва да получите каквото се вижда на снимката в дясно. Както виждате даже алембикова форма на капака си имате като професионален дестилатор. Забравих да спомена, че преди да пъхнете единия съд в другия не бива да забравяте да налеете вода до дъното на съда за спагетите. Проектантите на съда са оставили толкова място, че водата стига за една варка и на билки на пара.

Сега остава хладника. Е, аз правя хладници. Има и готови стъклени хладници. А за който си има много място си има и голям леген със студена вода и навъртян в него маркуч. Все пак професионалното е хладникът да си е хладник както аз съм показал на снимката. Тук ноу-хауто ми е в капачката на формата за кекс, която редуцира сравнително големия отвор до отвор като за маркуче или стъклена тръбичка.

evt_destil_cyal.jpgТайната се крие в шишетата за бебета, в които майките слагат кърмата или млякото. Питайте жените и ще ви кажат, че има едни широки биберони, които отдавна и те са от качествен силикон. Е, този, най-широкия биберон вземете, наденете в отвора на формата за кекс и срежете отгоре 'цицката'. Готово! Чиста и сигурна връзка, защото силикона от температурата се стяга.

Накрая трябва да получите ето такава една и красива и вършеща работа системка като на последната снимка тук в ляво. Мисля, че на снимката се вижда как ластикът от плувната шапка е обхванал и ръба на външната тенджера.

Както виждате без даже отвертка.

Е, аз съм изрязал дъното на тенджерата и съм монтирал там иноксов двукиловатов нагревател от пералня и съм сложил всичко на крачка за да ми е независим от кухнята уреда, но това вече не са дейности, които трябват за да е реализирана основната функция на уреда - качествен дестилатор за парова дестилация.

ВНИМАНИЕ! ЗНАМ, ЧЕ МНОГО ХОРА МИ КОПИРАТ ИДЕИТЕ. МНОГО МОЛЯ ДА УВАЖАВАТЕ ТРУДА МИ И ПОНЕ ДА ЦИТИРАТЕ, ЧЕ ТОВА Е ИЗЦЯЛО МОЯ!!! ИДЕЯ! Който не желае да си играе сам такова нещо мога да му предложа на цена от 80 лв.

 

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg