Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Процесът

alco2.jpg

Цялата истина за дестилацията на алкохол е събрана в тази диаграма. Още ...>>>

Пипната класика Печат
100lsrb1.jpg
Обяснявам на хората, че медта се окислява (патинира) и че този меден окис (зеленото покритие) е отровен и затова, ако казанът не е ползвам известно време, медните лули и серпентини следва да се промият я с оцет, я с лимонена киселина за да се махне 'зеленото'.
Обяснявам на хората, че иноксът е вторият след стъклото по чистота и затова почти всички домакински съдове и уреди за храна вече са иноксови.
Обяснявам на хората, че медта е полезна само ако се нагрява с дърва, защото се нагрява отвън и отдоло и тогава ако е инокс нагоре топлина почти не се провежда от инокса.
Обяснявам на хората, че в моите колони все пак влагам малко медна мрежа, колкото алкохолните пари да минят през нея, защото единственото що-годе доказано полезно свойство на медта по отношение на алкохола е, че има неясно даже какви, но все пак някакви антибактериални свойства.
Обяснявам, че медните казани и колони са тежки и неповратливи, а иноксът е лек.
Но и да обяснявам и да не обяснявам, има си хора, които казват, абе медния казан си е меден казан.
И тъй като аз нямам намерение да влизам в каквато и да било мафия, камо ли медникарската, намерих възможно най-качествените класически (тип едновремешни) медни казани за ракия.
Сръбски са и са фабрични и са 'пипнати' с мисъл.
Какво имам предвид?
Всички казани са си фабрично монтирани над фабрично огнище (печка) за дърва.
Казаните се предлагат с опция ръчна бъркалка, която опция оскъпява само със 100 лева, но дава възможност да се 'изстискват' джибрите до максималния си добив и да не може да загори някоя я дюлева, я крушова заготовка.
Казаните до 100 литра са монтирани на лагерна ос и лост, чрез който, като се приключи варката да се наклони казана и да се изпразни бързо. Казаните над 100 литра са с достатъчно широк дренажен отвор и сферичен температуроустойчив кран.
Хладникът (кондензора) също е 'стар стил' (варел от поцинкована ламарина с медна серпентина в него) и хубавото е че сърбите не са се стискали а са даже преоразмерили варела със серпентината, т.е. гарантиран конденз на парите, даже и при пренагряване. (Не че пренагряването е допустимо ама при дървата това е най-честия проблем).
Печката си има отвор за кюнец за извеждане на дима.
Опционно с казаните се предлагат и подходящи газови горелки. Отоврът е достатъчно широк и който има малки котлета за пелети просто може лесно да премества и горелка за пелети. Казвам последните две опции, защото само с газ и на пелети е възможна автоматизация на казана и контролирана поддръжка на температурата.
На разположение има модели с обем на казана 35 литра, 80 литра, 100 литра, 120 литра и 160 литра.
Цените съответно са 650, 1390, 1590, 2150 и 2450 лева за сега.
На тези казани мога да добавя и моя ректификационна колона и при комплектация с газова горелка и автоматика за автоматично поддържане на температурата.
Казаните от 120 и 160 литра мога да дооборудвам и с кохобационна и дестилационна колона, двойно дъно или кош за билката, флорентински съд и опция за принудителна кохобация, така че да се ползват и за добив и на етерични масла. 
 

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Как да почиваме?

55+.png
за такива като мен - улегнали, но все още мераклии 

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg