Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
Малък иноксов съд ОТ ТРИ ЕДНО Печат
kofa_van.jpg

 Да, иноксът не се намирисва, чист е, лесно се мие и засега е най-доброто, което хората са измислили за домакински съдове за варене, готвене и изваряване. Но иноксът трудно превежда температура. Затова и всички иноксови тенджери и тигани са с капсуловано специално дъно. И затова и колкото по-голям по обем е съдът, цената му нараства не пропорционално ами направо прогресивно. А пък и ако трябва да се затваря плътно, както е при тенджерите под налягане, нещата стават съвсем скъпи с нарастване на обема.

И понеже много хора ми търсят иноксови съдове, които да стават и за нагряване и с газ и с дърва даже и да стават за казани за дестилация (т.е. да се затварят както тенджерите под налягане) и да не са много скъпи, аз разработих мой си многофункционален иноксов съд с обем 20 литра. 

Съдът направих от три отделни иноксови съда: качестевна (дебел инокс и хубаво капсулаво дъно) иноксова тенджера, иноксова кофа и малка иноксова тенджерка за изваряване под налягане. Изрязах дъното на кофата и я запоих наопаки към горния ръб на тенджерата. От ноксовата тенджерка за под налягане изрязах горната и част, като изхвърлих дъното и. Запоих горната част на тенджерката под налягане към дъното на кофата отгоре. Така се получи общ обемен съд хем с капсуловано дъно хем и се затваря както тенджера под налягане, т.е. си е и тенджера под налягане. И което е особено важно за казанджиите, съдът си има естествена алембикова форма за да има конденз по стените му, който конденз да спада обратно, докато не се достигне необходимата температура. 

Какво се получи се вижда на снимката.  

 

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg