Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
30-литров казан на база съд от 'Лидъл' Печат
От различните позвънявания до мен съм се убедил, че има търсене на средномалки дестилационни системки. Става дума за съдове с обем 30 литра. 
Аз вече писах тук как съм доработил съдът , който преди две години пусна 'Метро' за 120 лв.
Но през миналата (2015) година и 'Лидъл' пусна подобни, но вече по-модернизирани съдове.
Това са, просто казано, емайлирани казани  с обем 30 литра с вграден ел. нагревател. 
При съдовете на 'Метро' те бяха с термостат за регулиране на температурата и нищо повече.
При 'Лидъл'-ските, освен че вместо термостат има цифров терморегулатор има и програмируем таймер. Каква е идеята? Ами като се достигне зададената температура, тя да се поддържа така постоянно точно за определено време. Т.е. ако стерилизираш да речем компоти 'вариш' толкова минути, ако са печени чушки - толкова повече минути.
30l_cial.jpg
Само че тази автоматика е просто идеална и за дестилация на билки и/или алкохол.
Недостатъкът на тези съдове е че сензора за температурата е монтиран съвсем по китайски на дъното и който не знае, че е сензор още при първото варене може да го увреди. (Аз самият докато закупувах такъв съд чух съвет от доброжелателен гражданин: абе тоя болт на дъното е ненадежден и от там протичат. 'Болтът' всъщност е левашки закрепения сензор). 
Недостатък е и пластмасовия им капак. И то сериозен за целите на дестилацията недостатък. Защото освен че е много тънък капакът е и адски крехък. Чупи се, дето се казва, и от вятъра.
Как аз доработвам тези иначе добре замислени съдове?
Първо отдолу (от страната на електрониката) т.нар. 'болт' (сензора за температурата) го обмазвам с високотемпературно акрилно лепило. Така хем го задравявам срещу неволно чукване с буркан или от по-здраво миене, хем предотвратявам теч вследствие на недобро затягане. (Адски мразя тези днешни номера да ти ръгат сензор с метална гайка в пластмаса. Номера, обмислени само и единствено с цел бързо похабяване и закупуване на ново, с което само унищожаваме майката Природа в угода на банкстерите).
Другата доработка е че съм открил подходяща тава от инокс за печене със същия диаметър като на пластмасовия капак. Надявам тавата върху капака. Така вече капакът става доста по-здрав и може да носи върху себе си малка ректификационна колонка.
Нататък всичко е ясно. Получава се казан, какъвто се вижда на снимката.
Накрая още една моя иновация.
Тези съдове са снабдени от производителя и с канелка. Естествено че пак 'мижи да те лажем' от пластмаса.
Иновацията ми е, че като махна канелката, ползвам технологичния отвор за монтаж на електрическа бъркалка със шнек. Така вече съдът става и готов автоматичен ферментатор. Който знае какво е това, ще се сети каво значи да имаш бъркалка с терморегулатор и таймер.
30l_lidal_vatre.jpg
Как изглежда монтираната бъркалка се вижда на приложената снимка. Само ще отбележа, че шнекът само се надява на триъгълната ос на бъркалката. Т.е. лесно се поставя и лесно се маха ако не е необходим. А и лесно се мие.
Технологичния отвор за канелката мога да използвам и за монтаж на пароразпръсквател от външен малък парогенератор ако ще се дестилират билки на парова дестилация.
Ако сами не искате или не можете да извършите описаните доработки а искате да имате такава с-ма, аз използвах 'примоцията' на 'Лидъл' и имам закупени два такива съда. Т.е. мога да предложа 30-литров дестилатор с 2кВт нагревател, терморегулатор и или ректификационна колона за алкохол или кохобационна системка за билки за цена, съответно 250 или 300лв. При цена само на съда 120 лв. в 'Лидъл'.
 

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg