Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
За водата Печат

Понеже днес за пореден път пааак обяснявах как се свързва водата през системите ми, реших, че независимо, че описвам подробно в ръководството си връзките, да изложа и в сайта си малко предварителни, преди който и да е да ми поръчва каквото и да е бележки. Защото в последно време нещо ставаме по-американци и от американците, в смисъла на мнозинство на 'блондинки', които все нещо недоразбрали и все друг им виновен.

И така, Всеки процес на дестилация, ректификация или екстракция е процес на нагряване. Нещо се нагрява, но не е като в тигана, където не ни интересува какво се изпарява и защо смърди из кухнята на изгоряло. Целта е да ни интересува и даже да имаме нахалството и да го управляваме това изпаряване.

Едно време, като нагрявали само с дърва, са влияели на процеса само и единствено с нагряването. Някой е трябвало да знае кога 'вършина' и кога да отдръпне 'главнята'. 

Процесът на управление на дестилация, ректификация и екстракция е процес на  генерация на пари и последващото им управление до конденз.  Кондензирането става чрез охлаждане.

Най-евтиният и най-достъпен хладилен агент все още е студената вода.

Затова, в моите системи всичко е 'игра' с пари и студ под формата на студена вода, подавана в определени места. Пък и в повечето професионални системи е същото. Е, вече се намесва и вакуумът и налягането и специалните хладилни агенти, но до там за домашни цели е трудно да се достигне. 

Затова да си говорим за домашните системи с нагрявания и вода.

Когато си купувате перална машина или миялна машина или там водоструйка и т.н., колкото и да са автоматични или 'смарт' и колкото и да са скъпи, никой не ви предоставя свързващи маркучи, фитинги и т.н.

А аз все пак предоставям системка от тройник и маркучета, с която простичко да се подаде студена вода от водопровода през определените за целта места, както се казва.

Но извеждането на водата от системата ми си остава работа 'на място'. Защото нито ви знам мястото, нито къде ви е канала, нито дали ще събирате водата а няма да я изхвърляте или ще отива за поливане или просто в канала - това остава решение, което получилият системата сам трябва да вземе.

Мисля, че е ясно и логично защо трябва да разбирате поне малко от водопроводни връзки или за чий да викате тогава водопроводчика.

На мен, ако ми се каже колко е разстоянието до канала и/или до мястото на събиране на изходящата вода и ми се заплати за опцията 'свързване към канал' аз мога и аз да закупя и сам нужния метраж маркучета и да ги свържа, но все пак да повторя, че това е опция, според мястото и изискванията на поръчителя на с-мите ми. 

И понеже не съм както американските фирми (плати щото ние нищо не казваме щото е копилефт), аз все пак обяснявам, че има една тефлонова лента. Навива се малко от нея за да не пропуска водосъединение вода. А има и едни още по-високотехнологични ленти. Казват се самовулканизиращи се ленти. Във всеки железарски магазин като кажете за такава лента за градински маркучи и ще ви продадат. С такава лента само като разтеглите малко (30-50%) и завиете, тя си се самовулканизира и няма теч. Без скоби, телове и т.н. Е, аз пак да напомня, че през моите системи НЕ ТРЯБВА да протича вода под налягане. Тя трябва само лееко да преминава (да църцори). Иначе като има налягане е естествено да има и пробиви. 

Накрая няколко думи и за качеството на водата: На твърде много места в България водата е просто страшно варовита. Например варненско, добричко, ловешко... Досещайте се че отложеният по стените щуцерите на хладниците просто може да запуши в един момент отворите. Няма смисъл после да ми се звъни с ама 'изби ти от тук, пуска вода от там'.

Имах и случай, при който клиент ползваше вода от бунар, негов си там. Е, не знам каква вода имаше в този му сондаж, но тя, водата му за няма и година направо изяде метала на тръбичките. Снимал съм изядена от вода метална тръбичка. Черна станала и се рони като прах. А той на това му казва кладенец, моля ви се. Че и докато се усетя, един хладник му подмених без пари.

Затова пак призовавам: малко Българи останахме тук по териториите на Аспаруха, дайте поне да се уважаме. Малко поне! Нека когато нещо не сме се досетили, поне да замълчим. А не да звъним с думите 'всичко отвсякъде тече'. Аз преди да си предам нещата не варя ракия за тест. Но връзките ги проверявам като ги надувам с въздух. 

 

 

 

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg