И за билки

instalaciata.jpg

 

малка технологична линия още >>>  

Какво предлагам?

     

И варка и преварка наведнъж

50l_bilki_2019_obshto_otgore.jpg

 

Най-многофункционалната, най-новата, най-енергоспестяващата и все НАЙ-системата ми засега. Подробности от тук

На Ваш казан

th-24164734502-356x1000.jpgКогато имате хубав меден казан, поръчайте от мен само колона за него. ПОВЕЧЕ>>>   

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

Малки и професионални

60l_dest_2022.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  Продължава тук>>>

а за още по-малки - вижте и тази ми статия>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

2 колонки вместо една.

30l_2col_2024.jpgВече си стана цяла линия. 30-литрови казанчета с две колони. Немска идея. Към цялата статия >>>

Автоматика и при дестилацията

meri2023.jpgАвтоматично следене и реакция на промяната на алкохолния градус по време на варката с помощта на оптрон и подходящ водач на спиртомера, прекалибриран за целта. Към текста >>>

Какво е Писториус?

000212.jpgТарелка или леща на Писториус

Има място и днес. Вижте сами >>>    

Само аксесоари

pistorius_me2.jpgДобавки, които все може да потрябват. Написал съм кога и за какво даже. А може и по ваша заявка, разбира се ... продължава>>>
За водата Печат

Понеже днес за пореден път пааак обяснявах как се свързва водата през системите ми, реших, че независимо, че описвам подробно в ръководството си връзките, да изложа и в сайта си малко предварителни, преди който и да е да ми поръчва каквото и да е бележки. Защото в последно време нещо ставаме по-американци и от американците, в смисъла на мнозинство на 'блондинки', които все нещо недоразбрали и все друг им виновен.

И така, Всеки процес на дестилация, ректификация или екстракция е процес на нагряване. Нещо се нагрява, но не е като в тигана, където не ни интересува какво се изпарява и защо смърди из кухнята на изгоряло. Целта е да ни интересува и даже да имаме нахалството и да го управляваме това изпаряване.

Едно време, като нагрявали само с дърва, са влияели на процеса само и единствено с нагряването. Някой е трябвало да знае кога 'вършина' и кога да отдръпне 'главнята'. 

Процесът на управление на дестилация, ректификация и екстракция е процес на  генерация на пари и последващото им управление до конденз.  Кондензирането става чрез охлаждане.

Най-евтиният и най-достъпен хладилен агент все още е студената вода.

Затова, в моите системи всичко е 'игра' с пари и студ под формата на студена вода, подавана в определени места. Пък и в повечето професионални системи е същото. Е, вече се намесва и вакуумът и налягането и специалните хладилни агенти, но до там за домашни цели е трудно да се достигне. 

Затова да си говорим за домашните системи с нагрявания и вода.

Когато си купувате перална машина или миялна машина или там водоструйка и т.н., колкото и да са автоматични или 'смарт' и колкото и да са скъпи, никой не ви предоставя свързващи маркучи, фитинги и т.н.

А аз все пак предоставям системка от тройник и маркучета, с която простичко да се подаде студена вода от водопровода през определените за целта места, както се казва.

Но извеждането на водата от системата ми си остава работа 'на място'. Защото нито ви знам мястото, нито къде ви е канала, нито дали ще събирате водата а няма да я изхвърляте или ще отива за поливане или просто в канала - това остава решение, което получилият системата сам трябва да вземе.

Мисля, че е ясно и логично защо трябва да разбирате поне малко от водопроводни връзки или за чий да викате тогава водопроводчика.

На мен, ако ми се каже колко е разстоянието до канала и/или до мястото на събиране на изходящата вода и ми се заплати за опцията 'свързване към канал' аз мога и аз да закупя и сам нужния метраж маркучета и да ги свържа, но все пак да повторя, че това е опция, според мястото и изискванията на поръчителя на с-мите ми. 

И понеже не съм както американските фирми (плати щото ние нищо не казваме щото е копилефт), аз все пак обяснявам, че има една тефлонова лента. Навива се малко от нея за да не пропуска водосъединение вода. А има и едни още по-високотехнологични ленти. Казват се самовулканизиращи се ленти. Във всеки железарски магазин като кажете за такава лента за градински маркучи и ще ви продадат. С такава лента само като разтеглите малко (30-50%) и завиете, тя си се самовулканизира и няма теч. Без скоби, телове и т.н. Е, аз пак да напомня, че през моите системи НЕ ТРЯБВА да протича вода под налягане. Тя трябва само лееко да преминава (да църцори). Иначе като има налягане е естествено да има и пробиви. 

Накрая няколко думи и за качеството на водата: На твърде много места в България водата е просто страшно варовита. Например варненско, добричко, ловешко... Досещайте се че отложеният по стените щуцерите на хладниците просто може да запуши в един момент отворите. Няма смисъл после да ми се звъни с ама 'изби ти от тук, пуска вода от там'.

Имах и случай, при който клиент ползваше вода от бунар, негов си там. Е, не знам каква вода имаше в този му сондаж, но тя, водата му за няма и година направо изяде метала на тръбичките. Снимал съм изядена от вода метална тръбичка. Черна станала и се рони като прах. А той на това му казва кладенец, моля ви се. Че и докато се усетя, един хладник му подмених без пари.

Затова пак призовавам: малко Българи останахме тук по териториите на Аспаруха, дайте поне да се уважаме. Малко поне! Нека когато нещо не сме се досетили, поне да замълчим. А не да звъним с думите 'всичко отвсякъде тече'. Аз преди да си предам нещата не варя ракия за тест. Но връзките ги проверявам като ги надувам с въздух. 

 

 

 

Най-новият ми СуперРеактор

4v1_2019_obshto1.jpgСпоред мен, засега и в света няма такова универсално решение за домашна употреба . С новото ми творение от Вас остават идеите. Експериментирайте! Инструментът ми Ви дава всякакви възможности.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл' 

Нови технологични решения

МикроРефлукс

 

2col_2020_1.jpg Изваряване и под налягане и микро-колонка от тук >>>

А какво дава 2колонното решение Вижте от тук >>> 

последни мои идеи

35l_2020_staklo_inox3.jpg 35-литров дестилатор, флор. съд, измерител и др. Подробно >>>

И пак оригинално

kana1.jpgВече и малките са като големите - с възможности >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Пак иновация!

za_led.jpg

Как да елиминираме студената вода? Ами с лед!

 За пръв път хладник за лед! Четете от тук >>>

 А за парогенератор с непрекъснато (истински) действие. Повече от тук >>>

За душата и живота

Вижте и проектът ми за над 60-годишните , за релакс на село, за душата, храната и т.н. Опитвам се да поддържам и страницата си в Гугъл А ако искате реално и сериозно да обсъдим проблем, да потърсим решение - това ми е мястото за дискусии. Имам и видеоканал в Rumble Там напр. можете да видите как работят мои парогенератори с непрекъснато действие

Налични на склад към април 2022г.

ot_sklad1.gif

За повече информация от тук  или от тук

Все системи правени от мен

10 литров
10 литров


Само казана
Само казана


60 литров дестилатор
60 литров дестилатор


100-литров
100-литров


Друг 190 литров
Друг 190 литров


50 литрова за билки
50 литрова за билки


190 литров
190 литров


Колона с термометър
Колона с термометър


100 литрови
100 литрови