Какво предлагам?

     

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

rozo_kapak_koloni_m.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Процесът

alco2.jpg

Цялата истина за дестилацията на алкохол е събрана в тази диаграма. Още ...>>>

За цените

ceni_metro_2015.jpg

това са снимки на обикновен дестилатор, продаващ се в 'Метро'  Продължава>>>

Лабораторията Печат

   

labor1.jpg

Всички техники, свързани с дестилация, ректификация и/или кохобация при билките отдавна са измислени и се демонстрират и използват и в лабораториите във вид на лабораторна стъклария.

Гледайки лабораторните стъкларии, аз всъщност разработих и своя си екстрактор на Сокслет. 

labor3.jpg

Мисля, че ясно се вижда на втората снимка лабораторния стъклен Сокслет вдясно и моят от инокс в ляво.  Всъщност, когато става дума да си получа за мен си дестилати, или имам поръчка от клиент/ка за хидрозоли или екстракти от билки, аз си ползвам моята си лабораторна стъклария. 

sokslet.jpg

Просто защото аналозите си от инокс обикновено изработвам за по-големи обеми, т.е. не за домашно ползване все пак, а макар и малък, но все пак бизнес.

Такъв е случаят и със системата ми за добив на биоетанол в домашни условия, която също върши работата и на кохобационна колона при добив на етерични масла у дома. (Първата снимка в началото). Видях я като лабораторна стъклария, щракна ми веднага как да я преправя и за какво да я използвам.

Тъй като тя си беше предвидена за обем на суровина тип колба, аз пробих колбата на подходящо място, за да мога да вкарвам все пак пари от по-обемист съд, което е абсолютно задължително при етеричните култури. (Прилагам в ляво по-голям размер на сникмата за да се видят и подробностите).

labor1.jpg

Кое е 'магията' в този лабораторен уред? Че има на практика две колони и че позволява непрекъсната дестилация, което при системите за добив на биоетанол се нарича колона с непрекъснато действие, а при добивът на етерични масла функцията се поема вече от малко попреработена кохобационна колона.  

Топката на колбата, заедно със специалните сферични хладилни елементи (двете малки стъклени сферички) и серпентината горе играят ролята на ректификационна колона, защото сферичките не са празни топки а имат специални стъклени образувания, които връщат конденза назад както в ректификационната колона.

labor2.jpg

А функцията на непрекъснатост тук се реализира ръчно, чрез предвидения механизъм по време на варката да може да се отваря колбата без да се изпускат пари и да се излива обратно вече получения дестилат (алкохол) до получаване на необходимата концентрация. (На снимката това е тръбичката с кранчето, на която съм нанизал силиконово маркуче).

Същото става и при дестилация на билки. Кохобацията се реализира от човека чрез ръчното връщане на хидрозола докато се 'изцеди' всичкото съдържание на полезната съставка. На снимката вдясно мисля че се вижда хитроумно монтираната извита тръбичка, която всъщност във вътрешния си край се потопява във върнатия назад дестилат (все едно флегмата в ректификационната колона). Е, 'магията' нямаше да се получи, ако не бях пробил отвора за връзка с куба така, че топката на колбата хем да задържа дестилат до ниво малко над тръбичката за да не може при отворено кранче да тръгнат пари нагоре по тръбичката, хем и да не се пълни излишно а да се излива почти всичко обратно в куба (казана). Затова всъщност крепежа на стъкларията е така малко нестандартно реализиран, за да се спази подходящия наклон, гарантиращ безпроблемната функционалност.

Ако някой е навит да инвестира и да рискува с мен, бих се опитал да произведа и аналог изцяло от инокс за съдове да речем от порядъка на 40-50 литра обем, което ще е достатъчно и за експериментаторски, но и за някакви все пак бизнес цели. 

 
< ПредишенПрофесионални системи   Мулти колонаСледващ >

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:

alc_meri.jpg  Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
А в този сайт има и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Как да почиваме?

55+.png
за такива като мен - улегнали, но все още мераклии 

А за здравето?

logo_zdrave.jpg

Малко политика?

jj_saveti.gif

Вносни класически казани

100lsrb2.jpg

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg