И за билки

instalaciata.jpg

 

малка технологична линия още >>>  

Какво предлагам?

     

И варка и преварка наведнъж

50l_bilki_2019_obshto_otgore.jpg

 

Най-многофункционалната, най-новата, най-енергоспестяващата и все НАЙ-системата ми засега. Подробности от тук

На Ваш казан

th-24164734502-356x1000.jpgКогато имате хубав меден казан, поръчайте от мен само колона за него. ПОВЕЧЕ>>>   

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

Малки и професионални

60l_dest_2022.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  Продължава тук>>>

а за още по-малки - вижте и тази ми статия>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

Мини спирт завод, както го наричат руснаците. 

650l.jpg

2 колонки вместо една.

30l_2col_2024.jpgВече си стана цяла линия. 30-литрови казанчета с две колони. Немска идея. Към цялата статия >>>

Автоматика и при дестилацията

meri2023.jpgАвтоматично следене и реакция на промяната на алкохолния градус по време на варката с помощта на оптрон и подходящ водач на спиртомера, прекалибриран за целта. Към текста >>>

Какво е Писториус?

000212.jpgТарелка или леща на Писториус

Има място и днес. Вижте сами >>>    

Само аксесоари

pistorius_me2.jpgДобавки, които все може да потрябват. Написал съм кога и за какво даже. А може и по ваша заявка, разбира се ... продължава>>>
За иновациите Печат
50_2014_uk.jpg
Като първи свой скромен принос в домашното дестилиране аз считам, че доведох ректификацията до дома. Както разказа един мой клиент, когато комшията му видял у клиента ми закупената от мене системка с ректификационна колона го запитал: 'абе комши, какъв е тоя винпром у вас'?
Само още един цитат: При мен идват много хора. Някои си водят и консултанти. Един такъв консултант каза пред мен на приятеля си: 'от всичко което до сега видяхме, ето това е ректификационна колона'. Когато тръгнах и аз да дообяснявам защо е така, консултантът ме прекъсна с думите: 'не ми обяснявай на мен, аз съм пенсиониран химик от нефтохима в Бургас'.
Вторият ми принос са малките домашни кухненски дестилатори на база тенджера под налягане. Никой не се е сетил като мен за елегантното ми решение за хладник. Тук друг мой клиент направо си призна: 'работи, но когато извадих напълнителите - спря да върши работа'. Ами термодинамика се казва на езика на физиката. И топлинно уравнение има и топлообмен има.
И третият ми засега принос е автоматиката. Не съм забелязал друг да предлага 50-100 литрови системи с изцяло автоматично поддържане на температурата. И то на такива ниски цени.
Вярно е, че разните сензори за температура, разните там тръбички, през които из колоната ми протича вода намаляват по принцип надеждността на системата. Не е все едно един казан с една тава отгоре му, на която има една дупка за лулата и моята колона, през която от три места за да се осигури истинска ректификация протича студена вода. Затова случва се понякога някое мое съединение да пропусне вода, въпреки, че всичко преди да го сдам го надувам за проверка. 
50_2014_uk1.jpg
Но и да се получи някакъв малък теч, аз стоя насреща на моята работа и си поправям проблема. Безплатно. Стига да не е действано направо дивашки. Защото имах такъв случай: отивам на място при един, който ми твърдеше, че има теч от едната връзка. Отивам и какво да видя? Ами той ръга от единия край маркуча от водопровода, отваря до край крана му и от другия край затваря изхода на водата от колоната ми 'за да пробвал'. Бога ми, не правя неща за целите на международната космическа станция. Надявам се всеки малко да може и да мисли. Ненапразно в ръководството, което задължително давам на клиентите си, на няколко места съм написал, че водата се пуска леко, колкото да преминава само през технологичните места. При положение, че винаги водата влиза и има отвор да излезе, при нисък дебит няма как нещо 'да избие'. Имах и такъв случай: носи ми мой клиент хладника ми. И ми казва изби водата. Гледам аз тя направо вътрешната тръба на хладника се смачкала от налягането на водата. Как няма да избие съединение, като той си призна, че без да се усети настъпил със стола си маркуча, през който водата следва да се оттича от хладника. Пазя въпросния хладник и всеки може да се убеди какво може да направи вода под налягане, когато няма откъде да излезе.
А имах и друг един много важен за описване случай. Един идва и започва да ми се кара, че 'изби отвсякъде'. И започва да ми разправя как първо през изхода, там където вече трябва да тече дестилатът, започнали да изхвърчват малки някакви парченца. После избил хладникът, накрая избили и уплътненията ми около нагревателите на съда. Гледам го аз, слушам го гледам и какво се е случило и му казвам: 'човече, трябва да си ми благодарен, че все пак моите неща 'избиват' преди да се случи по-лошо'. Защото оня преправял с-мата ми на терморегулатора. И според мен просто е прегрял всичко. И е можел и да се взриви, ако всичките ми връзки са били като за танк. Нали си представяте какво налягане се е получило в съда за да започне да изхвърля парченца съдържимо чак през изхода за дестилата? ТОй даже не ми повярва на думите ми че е по-добре да са ми такива съединенията, отколкото някога (не дай си боже) тройна съдебна експертиза да доказва, че съм бил прав за наляганията и температурите). Един мой клиент ми е разправял по този повод как е гърмял 100-литров даже стандартен едновремешен казан. Гръмнал е така, че капакът му хвръкнал на метър нагоре. Защото варил черешите заедно с костилките. И те запушили отвора. Ами ако го беше уцелил този горещ и тежък капак?  Джибрите, за хората, които не са варили, обяснявам, че кипят много. Затова и отново в ръководството и това повтарям: не пълнете на повече от 2/3. Моля ви! За ваше здраве е.

 

Най-новият ми СуперРеактор

4v1_2019_obshto1.jpgСпоред мен, засега и в света няма такова универсално решение за домашна употреба . С новото ми творение от Вас остават идеите. Експериментирайте! Инструментът ми Ви дава всякакви възможности.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл' 

Нови технологични решения

МикроРефлукс

 

2col_2020_1.jpg Изваряване и под налягане и микро-колонка от тук >>>

А какво дава 2колонното решение Вижте от тук >>> 

последни мои идеи

35l_2020_staklo_inox3.jpg 35-литров дестилатор, флор. съд, измерител и др. Подробно >>>

И пак оригинално

kana1.jpgВече и малките са като големите - с възможности >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Пак иновация!

za_led.jpg

Как да елиминираме студената вода? Ами с лед!

 За пръв път хладник за лед! Четете от тук >>>

 А за парогенератор с непрекъснато (истински) действие. Повече от тук >>>

За душата и живота

Вижте и проектът ми за над 60-годишните , за релакс на село, за душата, храната и т.н. Опитвам се да поддържам и страницата си в Гугъл А ако искате реално и сериозно да обсъдим проблем, да потърсим решение - това ми е мястото за дискусии. Имам и видеоканал в Rumble Там напр. можете да видите как работят мои парогенератори с непрекъснато действие

Налични на склад към април 2022г.

ot_sklad1.gif

За повече информация от тук  или от тук

Все системи правени от мен

Друг 190 литров
Друг 190 литров


10 литров
10 литров


Само казана
Само казана


100 литрови
100 литрови


100-литров
100-литров


60 литров дестилатор
60 литров дестилатор


50 литрова за билки
50 литрова за билки


Колона с термометър
Колона с термометър


190 литров
190 литров