Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
Парогенератори на изгодни цени от мен Печат

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация.
А парогенераторите са скъпи. Затова (а и за мои клиенти) разработих мой си парогенератор. За нормална и за суха пара.
kupa_s_tendvera_new.jpgПарогенератора съм разработил в няколко варианта. От трилитров през десет литров и до 30 литров.
Десет литровия е за малките ми домашни дестилационни системи. Десет литра вода са достатъчни за 4 часова работа. А толкова време трае една нормална дестилация.
Десетлитровия е на база тенджера под налягане от инокс. Нагряването е с електрически нагревател, който е всъщност плоскостта на обикновена ютия. Нагревателят на ютията е добре капсулован, надежден е, разполага със специално пригоден за него термостат и разпределя равномерно топлината по дъното. utia.jpg
За да се получи суха пара, парата от изхода на тенджерата подавам да мине през медна тръбичка, скачена плътно около нагревателя от ютията. И едва тогава се подава за употреба през дестилатора. Чрез термостата на нагревателя от ютия се регулира температурата на парата.
Тридесет-литровия парогенератор също е от инокс, но с капак на винт. Съдът, който ползвам е италианско производство.
Всички системи са монтирани в капака на съда, което дава възможност и за  използването му и за други цели.
paro_otgore.jpgПарогенерацията става чрез стандартен нагревател от бойлер и специален нагревател за изсушаване на парата. И двата нагревателя са с регулируеми термостати, което позволява гъвкаво управление на температурата на изходящата пара.
Парогенераторът е мощен. Мощна струя гореща пара започва да постъпва още на десетата минута.
Освен базовите модели, и в двата парогенератора монтирам по желание и ниворегулатор за автоматично доподаване на вода с цел непрекъснато действие.
Парогенераторите ми не са уреди подлежащи на надзор. Това е така, защото аз ги произвеждам като незатворени системи. Т.е. няма как нещо от някъде да избие или да предизвика проблемна ситуация.

Най-малкият ми парогенератор е на база иноксов електрически чайник с вместимост 3 литра.

paro_cainik_2015_otdolo.jpgparo_cainik_2015_last.jpg

 Освен вградения от производителя на чайника 2кВт нагревател отново съм монтирал и допълнителен нагревател за доподгряване и доизсушаване на парата както се вижда(тъмната подкова) на снимката на разглобения чайник отдолу. Отново парата се донагрява и изсушава минавайки през иноксова гофрирана тръбичка преди да излезе на щуцера. Отново пълен електронен контрол чрез два терморегулатора (за всеки нагревател) и ниворегулатор за автоматично подаване на вода когато намалее с цел непрекъсната работа. Естествено е, че всичките сензори изискват и проводници. Но не се плашете - по тях тече само постоянен ток с напрежение 12 волта. Всичко останало е добре обезопасено.

Макар и най-малък парогенераторът също стартира с генерацията още на 5-тата минута и даже и без допълнително зареждане с вода генерира в продължение на 40 минути. А пак да повторя с монтирания си ниворегулатор и автоматичен клапан за пълнене с вода, като се свърже към топлата вода у дома, на практика можете да го ползвате колкото време Ви е необходимо. И отново е отворена система. Мисля, че това ясно се вижда от начина на притискане на капака на чайника. Там има пружина запъната в дръжката му, която хем притиска добре, хем ако не дай боже запушите изходния щуцер на парата просто ще 'изпусне' капака' след определен натиск. 

 

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg