Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
Луксозна медна колона Печат

medna_krai_lux.jpg

Въпреки, че до сега е доказано само едно въздействие на медта върху алкохолните пари, много хора продължават неизвестно защо да настояват системата им за дестилация на алкохол да е от мед. 
nedna_dolu.jpg
А медта е скъпа. Много скъпа напоследък и ще поскъпва. Месингът още повече. (А за да са здрави местата на окачване си трябва месинг. На мед нито резбата е стабилна, нито като носеща система е стабилна).  Но се намират маниаци и са готови да си плащат. Даже казват: 'ама да е красиво'. За такива хора създадох луксозна колона изцяло от мед. За 100-130 литров казан тръбата на колоната е дебела цели 2мм, което си тежи (сореч е и скъпо).  А за да държи тежестта, слагам месингови фитинги за скачване към казана, както се вижда на снимката. 

 

medna_gore.jpg

И за да е наистина и красиво, слагам и още един оскъпяващ елемент. Понеже спойките със сребърен припой бързо потъмняват, за да ги скрия, облицовам колоната с допълнителна тънка медна ламарина, формована на 'баклавички', както се вижда на уголемената снимка тук долу в дясно.  

Вижда се и комбинираният измервателен уред. Той включва и манометър и термометър. Защо и манометър? За пълен контрол над процеса, вие можете да 'играете' с нагряването и посрещащия го дебит от протичаща охлаждаща студена вода. Но пипате ли нагряването е добре да поглеждате и налягането. За да не стане беля и да избие някое уплътнение.  

medna_2014.jpgmedna_2014_druga.jpg

Ето и по-обикновени колони пак от мед: Лявата е с монтиран сензор за терморегулатор. При по-внимателно вгеждане се вижда проводникът. Дясната е отново с термоманометър

 

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg