Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
Система за обогатяване и фракциониране Печат
След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 
nepr1.jpg
Системата е автоматизирана с 4 терморегулатора и един ниворегулатор.
s-ma4.jpg
Макар и на база обогатяване на спирт до почти биоетанол, системата може да се използва и за отделяне на различни фракции от водни разтвори, както и за обогатяване на флорални води до етерично масло, но не за всички етерични култури.
Системата включва голям съд за изваряване със своя си ректификационна колона. (В конкретния случай 650 литров от неръждаема стомана с външна обшивка за изваряване на водна или маслена баня). 
650l.jpg
Добивът от този голям казан след това се зарежда в системата ми за обогатяване на база колона с непрекъснато действие. Принципът на такава колона е показан на диаграмата. 
650l_kolona1.jpg
С две думи той се състои в непрекъснато въртене през аналитичната колона на заредения добив и отделяне само на най-високоалкохолния градус за вторична ректификация. И така, докато зареденият от големия казан алкохол се концентрира до почти 96 градусов спирт и остатък почти вода. 
Системата се базира на 100-литров съд от инокс, помпа, парогенератор и две колони. При необходимост, 100-литровия съд лесно се преобразува в самостоятелен 100-литров казан за ректификация. 
След достигане на зададена температура, автоматично се включва помпата и парогенератора. Помпата 'върти' заредения в съда и нагрят вече дестилат и го подава отгоре в аналитичната колона. А отдолу в аналитичната колона постъпва парата, която изнася към върха само най-високоградусния алкохол. Отделените от върха наситени пари се подават във втората ректификационна колона за ректификация. Парите с по-нисък градус падат отново в съда, доподгряват се и така докато накрая се 'изцеди всичкко от заредения дестилат. 
s-ma2.jpg
Цената на тази система (един 650-литров с голяма ректификационна колона, един 100-литров с две колони и автоматизираната система, реализираща колона с непрекъснато действие) е 11 000 лв.

 

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg