Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
Мога и красиво Печат
bizu3.jpg

Сега вече куцо и сакато е хукнало да внася всичкия боклук на Западна Европа в България. Аз даже не говоря за официалните като да речем Косев, който внася уж британски аргоси или там меркаритата с техните 'немски' 'рови-рови'. Има си хора, които обикалят Швейцария, Холандия, Белгия и събират мебели, стоки за бита и т.н. Ето например един такъв мой познат http://holandeca.com/wpccategories/мед 

От такива аз в последно време изкупих доста ценни медни и месингови съдове. Понеже са си истински, старинни и красиви. Например у един такъв има една месингова гилза от снаряд, която е инкрустирана с разни фигури, но на гилзата на дъното ясно е щамповано, че е от времето на кайзера т.е. от Първата световна война. 

Та от такива съдове като ги шлайфах вижте какво се получи.

Това си е ректификационна колонка, която кръстих Бижу.

bizu2.jpg

Преди време в Метро пуснаха едни немски казани от по 30 литра. Електрически. Емайлирани от вътре. По 120 лв. Аз купих такъв един казан. И на него вместо капак, монтирах моето Бижу. Вижте какво се получи.

На отделна снимка съм показал как изглежда вътре монтирания хладник. Вижда се, че колонката се скача към капака от неръждаема ламарина през високотемпературен силиконов пръстен.

Основните части са от месинг. А за да е високоефективна, макар и малка в нея има медни разширители за напълнителя и с цел завихряне на потоците и по-добър конденз. Това не е случайно с цел да наподобява телевизионна кула. Така трябва! с цел ефективност при малки височини и малко протичаща през колоната вода.

bizu_podrobno.jpg

Продавам и само колоната. Ако някой желае мога да закупя и отделен красив меден или месингов съд пак от Западна Европа с икрустации и да я монтирам към него.

Иначе за този комплект, който се вижда на снимката цената е 420 лв. Пак повтарям съдът е нов, немски (Северин партитайм) електрически, емайлиран 30-литров. 

 
Професионални системиСледващ >

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg