Какво предлагам?

     

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

rozo_kapak_koloni_m.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Процесът

alco2.jpg

Цялата истина за дестилацията на алкохол е събрана в тази диаграма. Още ...>>>

За цените

ceni_metro_2015.jpg

това са снимки на обикновен дестилатор, продаващ се в 'Метро'  Продължава>>>

Ако ще дестилирате билки с цел етерични масла Печат
sad_sad3.jpg

Много посетители на този ми проект ми звънят да ме питат как сами да си произвеждат етерични масла. Една дама идва в офиса ми и беше страшно разочарована, когато вместо да и пробутам нещо на принципа на съвременните там орифлейми и ейвъни, аз простичко и обясних, че няма защо да я лъжа. С кухненски дестилатор може да добива флорални води, но не може да добива етерични масла.

Затова реших да разкрия специален раздел и тук за дестилационни системи не за алкохол, а за флорални води и етерични масла.

За разлика от дестилацията на алкохол, при дестилация на етерични култури се прилага само класически дестилатор. Сиреч куб за нагряване и хладник с течаща вода. Някои култури изискват водно-парова а други само парова дестилация. Затова и аз съм разработил и мой си вариант и на парогенератор, подаващ и стандартна и т.нар. суха пара.

На мераклиите за започване на незабавен печеливш бизнес ще обясня, че не става лесно. Всяка култура си има своя си технология за дестилация. Една дава повече масло друга по-малко. Една следва да се бере и дестилира по един начин друга по друг (особено ако се и суши). Аз специално съм си доставил от Русия дебел справочник на технолога по етерични масла. С конкретни таблици за допустима дължина на дръжка или цвят с време и технология на сушене с начин на подготовка за дестилация (мелене например за някои).

И накрая пак да повторя. С моя кухненски дестилатор можете без никакъв проблем да получавате качествени флорални води, но в количества само колкото за лична употреба.  Един мой клиент ми се хвалеше как при дестилация на джоджен маслото плувало отгоре. Да. Плува. И при риган плува. И при мащерка. Но я се опитайте да го отделите. Даже и да имате флорентински съд, количеството е толкова, че просто ще полепне по стените на съда. 

big1_inox.jpg

За да получите забележимо количество етерично масло първо ви трябва много суровина. И после ви трябва голям казан. Аз затова предлагам казани от инокс. Италиански. А специално за големи казани съм разработил и мой си хладник. Пак от инокс, защото за билките е по-добре да не е от мед хладника.  Е, ако ще се дестилира алкохол аз така съм предвидил големия си хладник, че лесно да му се сменя съда през който текат парите. Намерих си доставка на едни качествени холандски бутилки от мед. Които отвън са хромирани, но иначе са от дебела и качествена мед. И от тях правя пък голям хладник за голям казан, но за алкохол. Под голям разбирайте 150-200-250 литров казан.

 

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:

alc_meri.jpg  Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
А в този сайт има и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Как да почиваме?

55+.png
за такива като мен - улегнали, но все още мераклии 

А за здравето?

logo_zdrave.jpg

Малко политика?

jj_saveti.gif

Вносни класически казани

100lsrb2.jpg

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg