И за билки

instalaciata.jpg

 

малка технологична линия още >>>  

Какво предлагам?

     

И варка и преварка наведнъж

50l_bilki_2019_obshto_otgore.jpg

 

Най-многофункционалната, най-новата, най-енергоспестяващата и все НАЙ-системата ми засега. Подробности от тук

На Ваш казан

th-24164734502-356x1000.jpgКогато имате хубав меден казан, поръчайте от мен само колона за него. ПОВЕЧЕ>>>   

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

Малки и професионални

60l_dest_2022.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  Продължава тук>>>

а за още по-малки - вижте и тази ми статия>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

2 колонки вместо една.

30l_2col_2024.jpgВече си стана цяла линия. 30-литрови казанчета с две колони. Немска идея. Към цялата статия >>>

Автоматика и при дестилацията

meri2023.jpgАвтоматично следене и реакция на промяната на алкохолния градус по време на варката с помощта на оптрон и подходящ водач на спиртомера, прекалибриран за целта. Към текста >>>

Какво е Писториус?

000212.jpgТарелка или леща на Писториус

Има място и днес. Вижте сами >>>    

Само аксесоари

pistorius_me2.jpgДобавки, които все може да потрябват. Написал съм кога и за какво даже. А може и по ваша заявка, разбира се ... продължава>>>
Още модификации на малкия ми кухненски дестилатор Печат
tendzera_gotova.jpg

В последно време забелязвам, че се увеличава търсенето на малкия ми кухненски дестилатор. Купуват го и дами, защото в рецептите за диети за отслабване пишело, че трябва да се пие дестилирана вода. Купуват го, естествено и любителите на качествена собствена ракия, защото е идеален за вторичния припек. Блестяща идея ми подаде мой клиент главен готвач в уважаващо себе си заведение. С дестилатора ми можете да дестилирате билки и да си правите още по уникални вкусотиите. Било като добавяте дестилат да речем от дюля на кремчетата, било като поливате телешкото варено с дестилат от ананас да речем.

Стандартно дестилаторът ми е на цена 95 лв. и изглежда както е показано на снимката. 

Така той се ползва като се свързва към течаща вода за хладника и се слага на обикновен котлон. 

kupa_new1.jpg

Опционно го комплектувам и с цифров термометър за контрол на дестилацията. Но се оказа, че за много клиенти е по-удобно дестилаторът ми да не е зависим от котлона, а да си е със свой си нагревател. Затова и разработих вариант за мой нагревател. С цел ефективен процес на нагряване (бързо и без загуба на енергия), аз реших да ползвам съвременните ютии. Техният нагревател е качествено заработен в качествено обработен и достатъчно широк корпус. Мощен е (обикновено 1200, 1400 вата) и е много бързонагряващ. Към нагревателя си има и терморегулатор (врътката за регулиране дали да се глади лен или коприна).

С цел добър търговски вид и още по-голяма икономия на енергия поставям нагревателя в хромирана купа за салати. Купата не само затваря добре системата. Но и служи като парабола за събиране и фокусиране на топлината към тенджерата. Изненадващо, но за малко не запалих багажника на един автомобил. Защото бях сложил в купата една саксийка от пластмаса и багажникът беше отворен сега лятото за да донатоваря. И купата така фокусира слънчевите лъчи, че само след минута саксийката вътре запуши.   Убедих се и после че вътре в купата се развива много висока температура. Затова и помислих за допълнителна електро и термоизолация. 

kupa_s_tendvera_new1.jpg

Накрая се получи както е показано на снимката. Вижда се, че съм се изхитрил да ползвам керамична лула за да обере проводниците така че да не опират в купата. Вижда се и че съм подложил тефлон (бялото платно) за да изолирам изобщо нагревателя. Все пак е метална купата. На снимката с готово разположения дестилатор се вижда и термометъра (черното отпред) и маркучът от медицински силикон за отвеждане на парите (бялото отзад).

Освен наличния на корпуса на нагревателя терморегултор с биметална пластина, аз комплектовам тази си система и с отделен електромеханичен програматор. Защото наистина в началото тенджерата се нагрява за нула време но после с цел икономия и правилна дестилация (особено за алкохол) е нужно сваляне на нагряването. Така вие можете да оставите (след като придобиете опит) дестилатора и сам да си върши работата. Цената на такава система е само 150 лв. Като пак да обърна внимание, че и купата не я увреждам с нищо и когато не дестилирате можете да си я използвате и като купа за миене, варене и т.н.

Накрая, за желаещите да разполагат и с пространство за филтър, разработих и вариант на дестилатора и с допълнително съдче на пътя на парите. 

kapak_filtar2.jpg

Там ако дестилирате алкохол можете да поствите не само активен въглен при първичната дестилация. Там, при повторния припек можете да поставите билка за овкусяване. Мисля че ясно се вижда на снимката как с прост силиконов уплътнител лесно се затваря отгоре съдчето от неръждаема стомана и после от неговото качаче тръгва вече високотемпературния силиконов маркуч. Специално на тази снимка към съдчето за филтър или билка е монтирана и термодвойка за автоматичен терморегулатор. Затова и тук на капака няма термометър. 

tend_new_filt_hlad.jpg

И най-накрая предлагам и домашен кухненски дестилатор на база тенджера под налягане 'пълен комплект'. Т.е. и с включен съд за филтриране на дестилата и с биоактивен филтър на изхода. Като съдът за филтриране (синият на снимката) е също от инокс и е и термоизолиран за да няма излишна кондензация на алкохолни пари и загуба на дестилат. Жълтото на снимката е цифровия термометър. Вече предлагам и тенджери от 14 литра, но с 12-литра ефективен обем.

 

Най-новият ми СуперРеактор

4v1_2019_obshto1.jpgСпоред мен, засега и в света няма такова универсално решение за домашна употреба . С новото ми творение от Вас остават идеите. Експериментирайте! Инструментът ми Ви дава всякакви възможности.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл' 

Нови технологични решения

МикроРефлукс

 

2col_2020_1.jpg Изваряване и под налягане и микро-колонка от тук >>>

А какво дава 2колонното решение Вижте от тук >>> 

последни мои идеи

35l_2020_staklo_inox3.jpg 35-литров дестилатор, флор. съд, измерител и др. Подробно >>>

И пак оригинално

kana1.jpgВече и малките са като големите - с възможности >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Пак иновация!

za_led.jpg

Как да елиминираме студената вода? Ами с лед!

 За пръв път хладник за лед! Четете от тук >>>

 А за парогенератор с непрекъснато (истински) действие. Повече от тук >>>

За душата и живота

Вижте и проектът ми за над 60-годишните , за релакс на село, за душата, храната и т.н. Опитвам се да поддържам и страницата си в Гугъл А ако искате реално и сериозно да обсъдим проблем, да потърсим решение - това ми е мястото за дискусии. Имам и видеоканал в Rumble Там напр. можете да видите как работят мои парогенератори с непрекъснато действие

Налични на склад към април 2022г.

ot_sklad1.gif

За повече информация от тук  или от тук

Все системи правени от мен

190 литров
190 литров


Друг 190 литров
Друг 190 литров


60 литров дестилатор
60 литров дестилатор


10 литров
10 литров


Колона с термометър
Колона с термометър


Само казана
Само казана


50 литрова за билки
50 литрова за билки


100-литров
100-литров


100 литрови
100 литрови