Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
Още модификации на малкия ми кухненски дестилатор Печат
tendzera_gotova.jpg

В последно време забелязвам, че се увеличава търсенето на малкия ми кухненски дестилатор. Купуват го и дами, защото в рецептите за диети за отслабване пишело, че трябва да се пие дестилирана вода. Купуват го, естествено и любителите на качествена собствена ракия, защото е идеален за вторичния припек. Блестяща идея ми подаде мой клиент главен готвач в уважаващо себе си заведение. С дестилатора ми можете да дестилирате билки и да си правите още по уникални вкусотиите. Било като добавяте дестилат да речем от дюля на кремчетата, било като поливате телешкото варено с дестилат от ананас да речем.

Стандартно дестилаторът ми е на цена 95 лв. и изглежда както е показано на снимката. 

Така той се ползва като се свързва към течаща вода за хладника и се слага на обикновен котлон. 

kupa_new1.jpg

Опционно го комплектувам и с цифров термометър за контрол на дестилацията. Но се оказа, че за много клиенти е по-удобно дестилаторът ми да не е зависим от котлона, а да си е със свой си нагревател. Затова и разработих вариант за мой нагревател. С цел ефективен процес на нагряване (бързо и без загуба на енергия), аз реших да ползвам съвременните ютии. Техният нагревател е качествено заработен в качествено обработен и достатъчно широк корпус. Мощен е (обикновено 1200, 1400 вата) и е много бързонагряващ. Към нагревателя си има и терморегулатор (врътката за регулиране дали да се глади лен или коприна).

С цел добър търговски вид и още по-голяма икономия на енергия поставям нагревателя в хромирана купа за салати. Купата не само затваря добре системата. Но и служи като парабола за събиране и фокусиране на топлината към тенджерата. Изненадващо, но за малко не запалих багажника на един автомобил. Защото бях сложил в купата една саксийка от пластмаса и багажникът беше отворен сега лятото за да донатоваря. И купата така фокусира слънчевите лъчи, че само след минута саксийката вътре запуши.   Убедих се и после че вътре в купата се развива много висока температура. Затова и помислих за допълнителна електро и термоизолация. 

kupa_s_tendvera_new1.jpg

Накрая се получи както е показано на снимката. Вижда се, че съм се изхитрил да ползвам керамична лула за да обере проводниците така че да не опират в купата. Вижда се и че съм подложил тефлон (бялото платно) за да изолирам изобщо нагревателя. Все пак е метална купата. На снимката с готово разположения дестилатор се вижда и термометъра (черното отпред) и маркучът от медицински силикон за отвеждане на парите (бялото отзад).

Освен наличния на корпуса на нагревателя терморегултор с биметална пластина, аз комплектовам тази си система и с отделен електромеханичен програматор. Защото наистина в началото тенджерата се нагрява за нула време но после с цел икономия и правилна дестилация (особено за алкохол) е нужно сваляне на нагряването. Така вие можете да оставите (след като придобиете опит) дестилатора и сам да си върши работата. Цената на такава система е само 150 лв. Като пак да обърна внимание, че и купата не я увреждам с нищо и когато не дестилирате можете да си я използвате и като купа за миене, варене и т.н.

Накрая, за желаещите да разполагат и с пространство за филтър, разработих и вариант на дестилатора и с допълнително съдче на пътя на парите. 

kapak_filtar2.jpg

Там ако дестилирате алкохол можете да поствите не само активен въглен при първичната дестилация. Там, при повторния припек можете да поставите билка за овкусяване. Мисля че ясно се вижда на снимката как с прост силиконов уплътнител лесно се затваря отгоре съдчето от неръждаема стомана и после от неговото качаче тръгва вече високотемпературния силиконов маркуч. Специално на тази снимка към съдчето за филтър или билка е монтирана и термодвойка за автоматичен терморегулатор. Затова и тук на капака няма термометър. 

tend_new_filt_hlad.jpg

И най-накрая предлагам и домашен кухненски дестилатор на база тенджера под налягане 'пълен комплект'. Т.е. и с включен съд за филтриране на дестилата и с биоактивен филтър на изхода. Като съдът за филтриране (синият на снимката) е също от инокс и е и термоизолиран за да няма излишна кондензация на алкохолни пари и загуба на дестилат. Жълтото на снимката е цифровия термометър. Вече предлагам и тенджери от 14 литра, но с 12-литра ефективен обем.

 

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg