Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
Двустепенен хладник за по-големи казани Печат
dvoen_gotov1.jpg
Вече сте видяли хладниците ми от благородна стомана, които съм измислил и предлагам заедно с тенджера под налягане от 10 литра, преработено всичко с цел удобна и бърза дестилация в кухнята. Било само за добив на дестилирана вода, било с цел дестилация на билки или за втори припек на алкохол. 
Но вече имах запитвания за хладници за по-големи съдове. от типа на 20 литров съд за изваряване или казан на база 30 или 50-литров кег от бира. 
За такива казани разработих модулен двустепенен хладник от благородна стомана. Той, както се вижда от снимките всъщност се състои от два хладника от тези, с които комплектовам кухненския си дестилатор. 
dvoen_gotov_predi.jpg
Просто махам капачката с чучура на единичния хладник. Измислих подходящ съединител, с който съединявам двата хладника насреща един срещу друг и ...готово. Получавате мощен хладник с капацитет за монтаж на съдове над 20 и до 50 литра.  
Какви са възможностите на хладника?
Освен че позволява качествена дестилация при малък разход на студена вода, модулният двустепенен хладник позволява лесното поставяне на различни видове филтри с цел да речем очистване на алкохола.
termos_tend_new1.jpg
Просто при мен съединителят не е обикновена тръба от инокс. А позволява поставянето на филтри. Да речем меден филтър или филтър с активен въглен.
А фактът, че е разглобяем предполага и възможността вътре, при кондензиращите се пари да се поставят и билки, които да овкусят подлагания на втори припек алкохол. Билките се слагат в първия хладник. Между двата, в съединителя е активния въглен (зад билката, за да обере и да остави само лек аромат и вкус). А после поради разглобяемостта - всичко лесно се измива и обезмирисява.
 

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg