И за билки

instalaciata.jpg

 

малка технологична линия още >>>  

Какво предлагам?

     

И варка и преварка наведнъж

50l_bilki_2019_obshto_otgore.jpg

 

Най-многофункционалната, най-новата, най-енергоспестяващата и все НАЙ-системата ми засега. Подробности от тук

На Ваш казан

th-24164734502-356x1000.jpgКогато имате хубав меден казан, поръчайте от мен само колона за него. ПОВЕЧЕ>>>   

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

Малки и професионални

60l_dest_2022.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  Продължава тук>>>

а за още по-малки - вижте и тази ми статия>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

2 колонки вместо една.

30l_2col_2024.jpgВече си стана цяла линия. 30-литрови казанчета с две колони. Немска идея. Към цялата статия >>>

Автоматика и при дестилацията

meri2023.jpgАвтоматично следене и реакция на промяната на алкохолния градус по време на варката с помощта на оптрон и подходящ водач на спиртомера, прекалибриран за целта. Към текста >>>

Какво е Писториус?

000212.jpgТарелка или леща на Писториус

Има място и днес. Вижте сами >>>    

Само аксесоари

pistorius_me2.jpgДобавки, които все може да потрябват. Написал съм кога и за какво даже. А може и по ваша заявка, разбира се ... продължава>>>
За билки Печат
staklo_term_m.jpg

Забелязвам, че клиентите, които ми търсят малкия ми кухненски дестилатор го търсят или за да си произвеждат дестилирана вода за да я пият поради някакви диети, или за да си правят собствени дестилати от билки. 

Но и в двата случая непрекъснато и почти натрапчиво ми се задава въпросът: "ама гарантирано ли е чиста дестилираната вода от този дестилатор". Мисля, че няма смисъл да напомням това, което се учи още в 6-ти клас по физика. За трите агрегатни състояния на водата (течно, парообразно и твърдо). Но все пак подсещам, че ако налеете в дестилатора чиста питейна вода няма как в дестилираната вода да получите механични или химически примеси. А дестилатора го предлагам на база стандартна тенджера за варене под налягане от инокс, който по непоемане на миризми и невлизане в реакция е на второ място след стъклото. Хладникът ми също е от неръждаема стомана за хранителни цели. 

И въпреки всичко, за желаещите абсолютна чистота, реших да предложа и стъклен хладник. 

staklo_11.jpg

Хладниците от стъкло се произвеждат за лабораторни цели и биват както всички хладници или прави или на Алин или на Димрот. Естествено, за нашите цели най-ефективен е този тип Димрот. Произвеждат се в стандартна дължина от 40 см. Цената им варира от 60 до към 100лв. в зависимост от доставчика. 

Но! Аз също започнах в началото да си дестилирам билките с готов стъклен хладник. И... той бързо се счупи. Много са капризни по отношение на температурни разлики. Ха е останал малко без вода и ...прас! Пък и Вие съхранявайки го или подготвяйки го за работа спокойно можете я да изпуснете, я да чукнете някъде и... пак прас! И край! 70-80 лева на вятъра. Затова аз произведох мой си тип стъклен хладник за маниаци и пак повтарям за малък кухненски дестилатор (10-20 литра обем на куба). 

Какви са този път моите иновации:

Първо, Аз поставям стъкления стандартен хладник тип Димрот в плексигласов цилинтър, а отгоре (където влиза парата и водата) и отдолу (изходът за дестилата) поставям метални капачки от неръждаема стомана. Така опасните места на стъкления хладник са вече бронирани. А плексигласът е пак като стъкло прозрачен и затова пак визуално си наблюдавате процеса.

Второ. Моят хладник е доста по-мощен от стандартния стъклен. Защо? Ами аз пускам студена вода през две вече места. През спиралата на Димрот, в която иначе пускат парите за дестилация и между външната стена на хладника и плексигласовия цилиндър. А парите за дестилация пускам между спиралата на Димрот и външната стена на хладника от стъкло. Тала парите са подложени на въздействието на студ и от вътре и отвън. В същото време така, хладникът позволява лесно миене. Защото през капризната и недостъпна за миене спирала вече не тече дестилат а вода. Затова и ако има някакво оного миризливо етерично масло в дестилата, то няма да остане по стените на спиралата а по външните стени, по които лесно се мие.

Надявам се всичко това се вижда ясно на снимките на хладника ми. Червеното е високотемпературна силиконова лента. За всеки случай.

Цена? 120 лв. Съжалявам, но само стъкления хладник е 70 лв. И термометърът още 20 лв. 

tend_staklen.jpg

Имах клиенти и клиетки особено, които държат и на малкия кухненски дестилатор да монтирвам стъклен хладник. 

staklen_alin.jpg

Е, който си плаща - няма проблем. Аз съм вече предупредил, че бързо се стига до счупване на стъклото (я изпускане неволно, я спряла студена вода през него...). Но ето как изглежда и кухненски дестилатор със стъклен хладник.  Предлагам и само стъклени хладници. Например този на най-последната снимка в дясно е хладник на Алин. Дължина - 50 см на ефективно охлаждане. Цена само на хладника - 30 лв.

 

 
< ПредишенЗа семейния бизнес   ЛабораториятаСледващ >

Най-новият ми СуперРеактор

4v1_2019_obshto1.jpgСпоред мен, засега и в света няма такова универсално решение за домашна употреба . С новото ми творение от Вас остават идеите. Експериментирайте! Инструментът ми Ви дава всякакви възможности.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл' 

Нови технологични решения

МикроРефлукс

 

2col_2020_1.jpg Изваряване и под налягане и микро-колонка от тук >>>

А какво дава 2колонното решение Вижте от тук >>> 

последни мои идеи

35l_2020_staklo_inox3.jpg 35-литров дестилатор, флор. съд, измерител и др. Подробно >>>

И пак оригинално

kana1.jpgВече и малките са като големите - с възможности >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Пак иновация!

za_led.jpg

Как да елиминираме студената вода? Ами с лед!

 За пръв път хладник за лед! Четете от тук >>>

 А за парогенератор с непрекъснато (истински) действие. Повече от тук >>>

За душата и живота

Вижте и проектът ми за над 60-годишните , за релакс на село, за душата, храната и т.н. Опитвам се да поддържам и страницата си в Гугъл А ако искате реално и сериозно да обсъдим проблем, да потърсим решение - това ми е мястото за дискусии. Имам и видеоканал в Rumble Там напр. можете да видите как работят мои парогенератори с непрекъснато действие

Налични на склад към април 2022г.

ot_sklad1.gif

За повече информация от тук  или от тук

Все системи правени от мен

50 литрова за билки
50 литрова за билки


Колона с термометър
Колона с термометър


10 литров
10 литров


Друг 190 литров
Друг 190 литров


100 литрови
100 литрови


190 литров
190 литров


100-литров
100-литров


Само казана
Само казана


60 литров дестилатор
60 литров дестилатор