И за билки

instalaciata.jpg

 

малка технологична линия още >>>  

Какво предлагам?

     

И варка и преварка наведнъж

50l_bilki_2019_obshto_otgore.jpg

 

Най-многофункционалната, най-новата, най-енергоспестяващата и все НАЙ-системата ми засега. Подробности от тук

На Ваш казан

th-24164734502-356x1000.jpgКогато имате хубав меден казан, поръчайте от мен само колона за него. ПОВЕЧЕ>>>   

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

Малки и професионални

60l_dest_2022.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  Продължава тук>>>

а за още по-малки - вижте и тази ми статия>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

Мини спирт завод, както го наричат руснаците. 

650l.jpg

2 колонки вместо една.

30l_2col_2024.jpgВече си стана цяла линия. 30-литрови казанчета с две колони. Немска идея. Към цялата статия >>>

Автоматика и при дестилацията

meri2023.jpgАвтоматично следене и реакция на промяната на алкохолния градус по време на варката с помощта на оптрон и подходящ водач на спиртомера, прекалибриран за целта. Към текста >>>

Какво е Писториус?

000212.jpgТарелка или леща на Писториус

Има място и днес. Вижте сами >>>    

Само аксесоари

pistorius_me2.jpgДобавки, които все може да потрябват. Написал съм кога и за какво даже. А може и по ваша заявка, разбира се ... продължава>>>
За билки Печат
staklo_term_m.jpg

Забелязвам, че клиентите, които ми търсят малкия ми кухненски дестилатор го търсят или за да си произвеждат дестилирана вода за да я пият поради някакви диети, или за да си правят собствени дестилати от билки. 

Но и в двата случая непрекъснато и почти натрапчиво ми се задава въпросът: "ама гарантирано ли е чиста дестилираната вода от този дестилатор". Мисля, че няма смисъл да напомням това, което се учи още в 6-ти клас по физика. За трите агрегатни състояния на водата (течно, парообразно и твърдо). Но все пак подсещам, че ако налеете в дестилатора чиста питейна вода няма как в дестилираната вода да получите механични или химически примеси. А дестилатора го предлагам на база стандартна тенджера за варене под налягане от инокс, който по непоемане на миризми и невлизане в реакция е на второ място след стъклото. Хладникът ми също е от неръждаема стомана за хранителни цели. 

И въпреки всичко, за желаещите абсолютна чистота, реших да предложа и стъклен хладник. 

staklo_11.jpg

Хладниците от стъкло се произвеждат за лабораторни цели и биват както всички хладници или прави или на Алин или на Димрот. Естествено, за нашите цели най-ефективен е този тип Димрот. Произвеждат се в стандартна дължина от 40 см. Цената им варира от 60 до към 100лв. в зависимост от доставчика. 

Но! Аз също започнах в началото да си дестилирам билките с готов стъклен хладник. И... той бързо се счупи. Много са капризни по отношение на температурни разлики. Ха е останал малко без вода и ...прас! Пък и Вие съхранявайки го или подготвяйки го за работа спокойно можете я да изпуснете, я да чукнете някъде и... пак прас! И край! 70-80 лева на вятъра. Затова аз произведох мой си тип стъклен хладник за маниаци и пак повтарям за малък кухненски дестилатор (10-20 литра обем на куба). 

Какви са този път моите иновации:

Първо, Аз поставям стъкления стандартен хладник тип Димрот в плексигласов цилинтър, а отгоре (където влиза парата и водата) и отдолу (изходът за дестилата) поставям метални капачки от неръждаема стомана. Така опасните места на стъкления хладник са вече бронирани. А плексигласът е пак като стъкло прозрачен и затова пак визуално си наблюдавате процеса.

Второ. Моят хладник е доста по-мощен от стандартния стъклен. Защо? Ами аз пускам студена вода през две вече места. През спиралата на Димрот, в която иначе пускат парите за дестилация и между външната стена на хладника и плексигласовия цилиндър. А парите за дестилация пускам между спиралата на Димрот и външната стена на хладника от стъкло. Тала парите са подложени на въздействието на студ и от вътре и отвън. В същото време така, хладникът позволява лесно миене. Защото през капризната и недостъпна за миене спирала вече не тече дестилат а вода. Затова и ако има някакво оного миризливо етерично масло в дестилата, то няма да остане по стените на спиралата а по външните стени, по които лесно се мие.

Надявам се всичко това се вижда ясно на снимките на хладника ми. Червеното е високотемпературна силиконова лента. За всеки случай.

Цена? 120 лв. Съжалявам, но само стъкления хладник е 70 лв. И термометърът още 20 лв. 

tend_staklen.jpg

Имах клиенти и клиетки особено, които държат и на малкия кухненски дестилатор да монтирвам стъклен хладник. 

staklen_alin.jpg

Е, който си плаща - няма проблем. Аз съм вече предупредил, че бързо се стига до счупване на стъклото (я изпускане неволно, я спряла студена вода през него...). Но ето как изглежда и кухненски дестилатор със стъклен хладник.  Предлагам и само стъклени хладници. Например този на най-последната снимка в дясно е хладник на Алин. Дължина - 50 см на ефективно охлаждане. Цена само на хладника - 30 лв.

 

 
< ПредишенМулти колона   За семейния бизнесСледващ >

Най-новият ми СуперРеактор

4v1_2019_obshto1.jpgСпоред мен, засега и в света няма такова универсално решение за домашна употреба . С новото ми творение от Вас остават идеите. Експериментирайте! Инструментът ми Ви дава всякакви възможности.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл' 

Нови технологични решения

МикроРефлукс

 

2col_2020_1.jpg Изваряване и под налягане и микро-колонка от тук >>>

А какво дава 2колонното решение Вижте от тук >>> 

последни мои идеи

35l_2020_staklo_inox3.jpg 35-литров дестилатор, флор. съд, измерител и др. Подробно >>>

И пак оригинално

kana1.jpgВече и малките са като големите - с възможности >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Пак иновация!

za_led.jpg

Как да елиминираме студената вода? Ами с лед!

 За пръв път хладник за лед! Четете от тук >>>

 А за парогенератор с непрекъснато (истински) действие. Повече от тук >>>

За душата и живота

Вижте и проектът ми за над 60-годишните , за релакс на село, за душата, храната и т.н. Опитвам се да поддържам и страницата си в Гугъл А ако искате реално и сериозно да обсъдим проблем, да потърсим решение - това ми е мястото за дискусии. Имам и видеоканал в Rumble Там напр. можете да видите как работят мои парогенератори с непрекъснато действие

Налични на склад към април 2022г.

ot_sklad1.gif

За повече информация от тук  или от тук

Все системи правени от мен

100 литрови
100 литрови


190 литров
190 литров


Друг 190 литров
Друг 190 литров


60 литров дестилатор
60 литров дестилатор


Колона с термометър
Колона с термометър


10 литров
10 литров


Само казана
Само казана


100-литров
100-литров


50 литрова за билки
50 литрова за билки