Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

Система за обогатяване и фракциониране

След дълго ровене из американски и руски сайтове и след внимателен прочит на учебника за студентите от УХТ Пловдив на Марин Маринов, аз проектирах, конструирах и произведох уникална за сега у нас система.
На практика сведох технологията на големите производители на спирт до малкия бизнес.  Създадох мини спирт завод, както го наричат руснаците.  Технологията се базира на т.нар. колона с непрекъснато действие (continuous still). 

650l.jpg

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Малките домашни

10l_bilki.jpg За едно семейство, syst_zaredena.jpgза само лечение или козме тични цели или просто за здраво словни, чисти и собствени напитки. Към цялата статия >>>
За билки Печат
staklo_term_m.jpg

Забелязвам, че клиентите, които ми търсят малкия ми кухненски дестилатор го търсят или за да си произвеждат дестилирана вода за да я пият поради някакви диети, или за да си правят собствени дестилати от билки. 

Но и в двата случая непрекъснато и почти натрапчиво ми се задава въпросът: "ама гарантирано ли е чиста дестилираната вода от този дестилатор". Мисля, че няма смисъл да напомням това, което се учи още в 6-ти клас по физика. За трите агрегатни състояния на водата (течно, парообразно и твърдо). Но все пак подсещам, че ако налеете в дестилатора чиста питейна вода няма как в дестилираната вода да получите механични или химически примеси. А дестилатора го предлагам на база стандартна тенджера за варене под налягане от инокс, който по непоемане на миризми и невлизане в реакция е на второ място след стъклото. Хладникът ми също е от неръждаема стомана за хранителни цели. 

И въпреки всичко, за желаещите абсолютна чистота, реших да предложа и стъклен хладник. 

staklo_11.jpg

Хладниците от стъкло се произвеждат за лабораторни цели и биват както всички хладници или прави или на Алин или на Димрот. Естествено, за нашите цели най-ефективен е този тип Димрот. Произвеждат се в стандартна дължина от 40 см. Цената им варира от 60 до към 100лв. в зависимост от доставчика. 

Но! Аз също започнах в началото да си дестилирам билките с готов стъклен хладник. И... той бързо се счупи. Много са капризни по отношение на температурни разлики. Ха е останал малко без вода и ...прас! Пък и Вие съхранявайки го или подготвяйки го за работа спокойно можете я да изпуснете, я да чукнете някъде и... пак прас! И край! 70-80 лева на вятъра. Затова аз произведох мой си тип стъклен хладник за маниаци и пак повтарям за малък кухненски дестилатор (10-20 литра обем на куба). 

Какви са този път моите иновации:

Първо, Аз поставям стъкления стандартен хладник тип Димрот в плексигласов цилинтър, а отгоре (където влиза парата и водата) и отдолу (изходът за дестилата) поставям метални капачки от неръждаема стомана. Така опасните места на стъкления хладник са вече бронирани. А плексигласът е пак като стъкло прозрачен и затова пак визуално си наблюдавате процеса.

Второ. Моят хладник е доста по-мощен от стандартния стъклен. Защо? Ами аз пускам студена вода през две вече места. През спиралата на Димрот, в която иначе пускат парите за дестилация и между външната стена на хладника и плексигласовия цилиндър. А парите за дестилация пускам между спиралата на Димрот и външната стена на хладника от стъкло. Тала парите са подложени на въздействието на студ и от вътре и отвън. В същото време така, хладникът позволява лесно миене. Защото през капризната и недостъпна за миене спирала вече не тече дестилат а вода. Затова и ако има някакво оного миризливо етерично масло в дестилата, то няма да остане по стените на спиралата а по външните стени, по които лесно се мие.

Надявам се всичко това се вижда ясно на снимките на хладника ми. Червеното е високотемпературна силиконова лента. За всеки случай.

Цена? 120 лв. Съжалявам, но само стъкления хладник е 70 лв. И термометърът още 20 лв. 

tend_staklen.jpg

Имах клиенти и клиетки особено, които държат и на малкия кухненски дестилатор да монтирвам стъклен хладник. 

staklen_alin.jpg

Е, който си плаща - няма проблем. Аз съм вече предупредил, че бързо се стига до счупване на стъклото (я изпускане неволно, я спряла студена вода през него...). Но ето как изглежда и кухненски дестилатор със стъклен хладник.  Предлагам и само стъклени хладници. Например този на най-последната снимка в дясно е хладник на Алин. Дължина - 50 см на ефективно охлаждане. Цена само на хладника - 30 лв.

 

 
< ПредишенМулти колона   За семейния бизнесСледващ >

От склад

10l_bilki.jpgМалък бърз автономен 9-литров дестилатор с разширени възможности и удобства на цена от 150 лв.

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg