Какво предлагам?

     

При избор на система

2_kol_2017.jpg   Преди да поръчвате система за добив на етерични масла от етерични култури и билки, Ви препоръчвам да прочетете тези мои бележки: ...натисни за продължение >>>

30-40 литрови професионални

30l_dest_cyal.jpgПоради голямото им

търсене ги разработих

на база иноксови

качествени

ресторантски тенджери

с капсуловано дъно...  

Виж целия текст>>>

Най-новото от мен!

50_bilki_2015Last.jpg

За малкия и домашен бизнес: МОДУЛНА! рафинерия за добив на етерични масла от билки, рози и т.н.. Продължава >>>

Парогенератор

За целите на дестилацията на билки трябва парогенератор. Защото са малко билките, които се поддават само на водно-парова дестилация.
Парогенератор трябва и за качествената подготовка на джибрите. Особено ако са на база зърнени култури.
Парогенератор трябва и за бързо измиване, обезмирисяване и дезинфекция на системите за дестилация. Продължава >>>

За да е питието Ви супер!

Предлагам и хидрозоли от различни билки. С тях, вместо с обикновена дестилирана вода, ако разреждате ракията си, можете да получите чудесна Ваша си напитка. Например ако ползвате хидрозол от липов цвят. Или хидрозол от зелен орех. Е, с хидрозол от мента всеки знае, че става ментовка. Но я опитайте с дестилат от джинджифил? Повече за хидрозолите ми (флорални води) на специализирания за тази цел сайт за здраве и здравословен начин на живот .

Процесът

alco2.jpg

Цялата истина за дестилацията на алкохол е събрана в тази диаграма. Още ...>>>

Професионалното дестилиране на алкохол Печат

Къде е проблемът на селския казан и на майсторите-казанджии? Проблемът е, че колкото и опит да имат, те не могат да осигурят технология. Т.е. един идва със 100 кг. джибри от грозде с определено ниво на ферментация и алкохолно съдържание. След него идва друг с 80 кг джибри от сливи с друго ниво на алкохолно съдържание. Единият носи снопчета съчки, другият носи пън. Е? Как смятате, че чрез само огън ще се осигури повторяемост на процеса? Гарантирам Ви, че който и да е майстор ще действа на принципа който си знае - ще следи само и единствено изхода, т.е. чучура. Да, като види, че от там руква - той ще намали огъня. Но вече ще е късно.

alco2.jpgЕто я диаграмата, отразяваща процеса на дестилация (взета е от немски учебник).  А ето я и диаграмата как върви алкохолния градус и релацията му с водните пари.  На диаграмата с –о– е съдържанието на алкохол в течно състояние,  – – (с тирета) е алкохолът в газообразно състояние, а  с –•–  са показани водните пари в газообразно състояние.  

alkohol.jpg

Както се вижда процесът започва от 75 градуса температура и Вие получавате качественалкохол само в рамките на до 90 градуса.

Е? Може ли само с дърва и с регулиране на пламъка да се осигури 15 само градуса полоса? 

Затова в системите, предлагани на този сайт задължително се монтира и термометър. И той е предвиден да се монтира точно там, където трябва - в горната част на системата, но не в края и. Така вече поне знаете "какво става". И можете да се намесвате доста по-навреме.  med2.jpg

Ето,  на снимката отворът за термометър е в корковата "паричка" на дебелата медна тръба.

Амивредните съставки? Каквото и да Ви говорят за първака, както и да Виувещават, че онова синьото не е толкова страшно, не вярвайте! Тровитесе!

Затова и нашите системи, както се вижда на снимката,прекъсват дестилационната тръба. За да мине дестилатът през филтър. Иедва после да замине за конденз. (Кондензът на апарата на снимката сеосъществява чрез пускане на студена вода през двата отвора на тръбатабез термометър в дясно).
med1.jpgПрекъсването става в специален стъклен съд запълнен с фина медна мрежа. Сами ще останете изненадани какво се утаява на дъното на стъкления съд. А иначе го изпивате. Да!
 

Още за малкия ХВК бизнес

transportna_lenta6.jpg

 Какво е ХВК? Ами старо съкращение за хранително вкусовите ни едно време комбинати. А сега аз предлагам най-новата си иновация за дребния и семеен бизнес от хранително-вкусовия бранш. Повече инф.>>>

Не само хладник

new__hlad_4_trabi.jpg
Защо моите хладници вършат работа? Защото освен че охлаждат те могат и да филтрират и да овкусяват и да екстахират донякъде дори. Как? Четете целя ми текст >>>

Още услуги от мен

30-литров съд от 'Лидъл'

 

30l_cial.jpg
 

 

Как го доработвам до автоматичен дестилатор? >>>   

Още иновации от мен

tend_bark_fur_otdolu.jpg

и ферментатор и бъркалка и сушилня и паров дестилатор и варене даже на зеленчуци на пара ...още>>>  

Как да мерим:


meri_2017.jpg
Ето един полезен за казанджиите уред моя разработка... Още >>>
В този ми проект съм публикувал и времева диаграма на процеса на дестилация на алкохол. ... Още >>>

Време е и за комбоУреди

3in1_3.jpg

 

 

kofa_van.jpg

   кликни всяка снимка за статия    

Как да почиваме?

55+.png
за такива като мен - улегнали, но все още мераклии 

Малко политика?

jj_saveti.gif

200 и 300 литрови системи

Как от един 160-литров казан и един алпака леген (30-литров) правя 190 литров съд и как от два 160-литрови правя един 300?

200_2017_obshto.jpg      200_minispirt.jpg

 

Още малко визуална информация от мен

slide_2013_1.jpg